Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
01
december
2017

Furmint Forum 2017

Veľkolepá ochutnávka vín z odrody furmint. Okrem slovenských vín, sa budú dať ochutnať Furminty z Maďarska a to nielen z Tokajskej oblasti. Svoje vína prídu osobne predstaviť vinári z najznámejších slovenských a maďarských vinárstiev. Z netokajských oblastí tu budú Furminty z Balatonu, Balkánu, či zo Slovenska z Belej. Celkovo vás čaká viac ako 100 vín od viac ako 30 vinárov, skvelá príležitosť lepšie spoznať vína tejto jedinečnej odrody. Program zahŕňa takisto odborné workshopy na tému história a súčasnosť odrody Furmint.
01.12.2017 17:00

Ochutnávka vín Víno Tirnavia 2016

Ochutnávka vín Víno Tirnavia 2016

Nenechajte si ujsť príležitosť ochutnať najlepšie biele a ružové vína ročníka 2015, ktoré sú vďaka minuloročnému horúcemu letu, plné slnka a zároveň vynikajú očarujúcou ovocnosťou.
Ochutnať môžete aj najvzácnejšie prémiové červené vína, ktoré v tichu pivníc našich najlepších vinárov vyzrievali niekoľko rokov.
Nebudú chýbať ani šumivé, vzácne cibébové, slamové či ľadové vína, pripravená je aj novinka - oranžové vína. Na svoje si prídu aj deti, ktoré môžu ochutnať, prípadne rovnako ako dospelí degustátori aj hodnotiť, zdravé hroznové mušty.

Dátum konania 06.05.2016 15:00
Dátum ukončenia 07.05.2016 23:00

tirnavia_verejna_01


Pripravené sú súťaže pre deti aj dospelých, naučíte sa hodnotiť vína a dozviete sa veľa zaujímavého.


Ak máte v sebe športového ducha, skúste napísať zdôvodnenie, prečo by ste mali kolekciu vín zo súťaže Víno Tirnavia vyhrať práve vy.


Svoje zdôvodnenie pošlite na adresu
Celé meno Mestská športová hala
Adresa Rybníková ul.
Mesto Trnava
Štát Slovenská republika
Rybníková ul.,  Trnava, Slovakia

Organizátor

Mesto Trnava

Jedinečnosť kultúrno-historických pamiatok a predovšetkým bohatstvo cirkevných stavieb sú hlavnými znakmi starobylej Trnavy, jedného z najatraktívnejších miest na Slovensku. Perla medzi slovenskými mestami často označovaná aj ako „malý slovenský Rím“ už po stáročia víta pútnikov i jej návštevníkov, aby im ukázala svoje vzácne poklady. Vitajte v Trnave – centre dolného Považia.

Spoluorganizátor

Dolium

Občianske združenie Dolium, ktoré je členom Zväzu vinohradníkov a vinárov Slovenska, sa podieľa na organizovaní prestížnej súťaže vín Vino Tirnavia, a iných vinárskych podujatí ktorých úlohou je propagácia slovenského vinárstva.

Almazia - Čajkovič winery

Berme si z minulosti oheň, nie popol.

Apollon, Vinařství Josef Jankovič

Jsme rodinné vinařství, které od roku 1972 pěstuje vinnou révu a vyrábí víno pro vlastní potřebu. Toto malé vinařství bylo základem pro vznik vinařství Apollon v roce 1991. Hospodaříme na 1 ha vinic, nacházejících se na jediné viniční trati v Charvátské Nové Vsi - Ritopeky. Pozice našich vinohradů dala také název vinařství, protože je v těsné blízkosti Apollonova chrámu a Mlýnského rybníka zvaného Apollo.

Arcibiskupské zámecké víno

Naše sklepy jsou součástí Arcibiskupského zámku v Kroměříži,umístěné v podzemí v hloubce 6,5m.Jejich plocha je 1030 m2 a dělí se na Horní a Dolní sklep.Ve sklepě je celoročně stálá teplota od 9°C do 11°C.Je zde vhodné prostředí pro výrobu ryze přírodních mešních vín.Tato výroba má staletou tradici a trvá již 750 let.Ve sklepích jsou zachovány nejstarší části zdiva gotického hradu ze 13.století.V nejstarší části sklepa je původní hliněná podlaha.Stěny sklepa pokrývají povlaky ušlechtilých plísní,která svědčí o stabilním a vhodném prostředí ke zrání vín.Víno zraje pouze v dřevěných sudech různé velikosti.Největší sud pojme 19 280 litrů a nejstarší sud je z roku 1805.

Bratia Číčkovci

Vinohradníctvo a vinárstvo troch bratov Číčkovcov pochádzajúcich z Modry, obhospodaruje vinice na prvotriednych modranských polohách vo výmere 5,0 ha. Špecializujeme sa na výrobu prívlastkových vín, muštov a sezónneho burčiaku. Pestujeme muštové odrody Irsai Oliver, Muller Thurgau, Rulandské biele, Feteasca regala, Veltlínske zelené, Cabernet Sauvignon a Svätovavrinecké. V našich vínach cítiť vinohradníctvo, prírodu a Modru.

Elesko

V súčasnosti vlastní spoločnosť ELESKO v Malokarpatskej oblasti 110 hektárov nových viníc, ktoré patria k jedným z najkrajších na Slovensku.
Používame najprogresívnejšie a najmodernejšie techniky pestovania hrozna, obrábania viníc i spracovania hrozna.
Pri pestovaní viniča sa snažíme dosiahnuť súlad s pôdou, vegetáciou a živočíšnymi druhmi, dbáme na ekológiu a životné prostredie.

Fiero Wine

Víno z našich rúk
Fiero Wine je malé rodinné vinárstvo, ktoré založil Jozef Švec z Kmeťova. Jeho ambiciózny syn František, ktorého kamaráti v Anglicku volali Fiero sa uchopil vedenia tohto vinárstva. Nazval ho jednoducho podľa seba a začal tak budovať novú identitu podniku s otcovou tradíciou a kvalitou vína. Základom tohto výnimočného vína je hrozno, ktoré pestujú vlastnými rukami vo vlastných vinohradoch. Vynikajúce poloha vinohradov, ktoré sa nachádzajú v Nitrianskej vinohradníckej oblasti a to v strednej časti Požitavia. Ako celok patrí do Podunajskej nížiny, v ktorej sa nachádzajú najkvalitnejšie pôdy. Vďaka tomuto teroáru produkujú kvalitné odrodové vína s prívlastkom, ktoré majú ovocnú vôňu a príjemnú sviežu chuť. Tento čarovný mok vyrábajú výlučne zo zdravého hrozna na ktoré skoro celý deň prenikajú lúče slnka, ktoré dodávajú hroznu nezameniteľný charakter.

Frtus Winery, s.r.o.

My nechceme byť jedno z mnohých, my chceme byť jedno z mála vinárstiev.
Tak ako hrozno má svoju identitu danú pôdou, podnebím a vinohradníkom, rovnako víno má svojho vinára – tvorcu. Toto nové vinárstvo má svoju jasnú identitu a štýl s akým k vínu pristupuje. Je to cesta úcty a rešpektu voči hroznu, voči vínu a hlavne voči ľuďom, ktorí budú tieto vína piť.
My nechceme byť jedno z mnohých, my chceme byť jedno z mála vinárstiev a preto prinášame niečo čo spojí eleganciu, nápaditosť, štýl a identitu. Niečo, za čím si stojíme a čo patrí len pre tých čo si vážia sami seba, prácu iných a pitie vína je ich životný štýl.

Golguz

Radosť z vína a priateľov
Spoločnosť FOOD FARM Hlohovec uvádza na trh kvalitatívne vyrovnanú kolekciu prémiových vín pod obchodnou značkou „Golguz“.

Či ste už znalcami vína, resp. príležitostnými konzumentmi kvalitných slovenských vín, radi by sme Vám dali do pozornosti jedinečnú kolekciu prémiových vín z Hlohovca.

GOLGUZ je najstaršie pomenovanie Hlohovca z roku 1113 a rovnomenne pomenovaného zaniknutého hradu v Hlohovci.

HR Winery

You are here Home
Vinárstvo sa nachádza v južno-slovenskej vinohradníckej oblasti v obci Gbelce. V súčasnosti obhospodarujeme 240 ha viníc prevažne na južných svahoch. Pestujeme 24 odrôd, ale do vinárstva na spracovanie sa dostávajú len vybrané odrody najlepšej kvality. základnou podmienkou pri výrobe kvalitných vín je využívanie najmodernejších spôsobov pestovania s redukciou úrody ručným zberom a rýchlym spracovaním hrozna.

Hubert J.E., s.r.o.

Keď život chutí
História spoločnosti Hubert J.E. siaha do roku 1825, jednalo sa v tom čase o prvú spoločnosť vyrábajúcu sekt podľa pôvodnej francúzskej metódy mimo Francúzska. Významné úspechy a rozvoj zaznamenala firma najmä pod vedením Johanna E. Huberta a jeho manželky Pauliny. Na miléniovej výstave v Budapešti v r.1896 rakúsky cisár František Jozef I. ohodnotil Hubert slovami ,,Toto šampanské je vynikajúce!”. Prevádzka sa v roku 1952 presunula do Serede, kde pôsobí dodnes. Od roku 2000 sa spoločnosť stala súčasťou skupiny Henkell&Co a koncom roka 2008 prevzala spoločnosť Hubert J. E. do svojho portfólia tiché vína a destiláty pod značkou Vitis Pezinok. Stala sa tak najväčšou vinárskou spoločnosťou na Slovensku. Nosným prvkom značky je cisárom udelený erb Hubertovcov, ktorý sa objavil na etiketách fliaš J. E. Hubert už v 19. stor. Vlajkovou loďou je sekt Johann E. Hubert, vyrobený tradičnou metódou kvasením vo fľaši. Nástupcom veľkých značiek je rad Hubert L'Original.

Château Belá

Gurmánske zážitky a excelentné domáce vína
Vinárska značka Château Belá je synonymom najvyššej vinárskej kvality a skrýva sa za ňou spojenie dvoch mien, popredného nemeckého vinára Egona Müllera a jedného z najlepších slovenských vinárov Miroslava Petrecha. Ako jedna z mála slovenských vinárskych firiem sa značka Château Belá dostala do celého sveta, vína z Belej je možné kúpiť v New Yorku, Tokiu a Rizling rínsky, bobuľový výber ročník 2001 je považovaný za najlepšie slovenské víno, ktoré sa dostalo do hodnotenia Top 10 európskych vín v hodnotení európskych somelierov. Všetky vína sa vyrábajú z hrozna dopestovaného vo viniciach firmy Rivel vinára Miroslava Petrecha. V priestoroch historickej vínnej pivnice klenbového charakteru vybudovanej už v roku 1742 dozrievajú vína v optimálnych podmienkach. Vína z produkcie Château Belá je možné ochutnať priamo vo vinárni hotela, kde sa Vám pri odbornom výklade naskytne príležitosť vychutnať si jedinečnosť a originalitu výborných vín a skvelú európsku kuchyňu hotela.

Château Krakovany

O pestovaní vína v tzv. Vrbovskej vinárskej oblasti existujú písomné zmienky už od roku 1113, kedy sa v listine Zoborského opátstva uvádzajú viackrát aj vinohrady v okolí Vrbového. Značka Château Krakovany predstavuje modernú vinohradnícko - vinársku spoločnosť, ktorá sa zameriava na výrobu kvalitných odrodových vín a poskytovanie hotelových služieb. Vínny dom Château Krakovany sa nachádza v malebnej dedinke Krakovany v zrekonštruovanej budove starej kúrie z roku 1736. Firma spracováva hrozno z vlastných vinohradov o rozlohe 70 hektárov z vinohradníckej obce Šalov, časť nákupom hrozna v najsevernejších vinohradníckych oblastiach Malých Karpát. Pre vína Château Krakovany je charakteristická extraktívnosť, bohatosť a lahodnosť vo vôni a chuti. Vynikajúce pôdno-klimatické podmienky sú základným predpokladom na dopestovanie vyzretého hrozna v kategórii veľkých výberových vín. Najmodernejšia technológia spracovania umožňuje vyrábať vína čisté, svieže, najrozmanitejších ovocných vôní a chutí

Chateau Marco, s.r.o.

Tradícia a odbornosť
Sme rodinná firma, ktorá sa venuje pestovaniu hrozna aj jeho spracovaniu na víno. Na výrobu vína používame iba vlastné hrozno z našich strekovských vinohradov, pretože sme presvedčení o tom, že iba z kvalitnej suroviny sa dá urobiť dobré víno. Tým že spracovávame iba vlastné hrozno plne zodpovedáme za deklarovanú kvalitu. Vyrábame iba odrodové vína s prívlastkom.
Používame moderné vinárske metódy, riadené kvasenie, vymrazovanie a v prípade potreby zohrievanie. Týmito fyzikálnymi metódami výroby vína predchádzame používaniu chemických či biologických prípravkov. Pri spracovaní modrých odrôd používame vinifikátor.

Chateau Modra, a. s.

Tradícia je pre nás záväzkom vyrábať vína, ktoré nesklamú
Príbeh vinárstva Chateau Modra sa začal písať v 90.rokoch, kedy sa PhDr. Eduard Šebo rozhodol pokračovať vo vinohradníckych a vinárskych činnostiach svojich predkov. Podnikanie začal ako samostatne hospodáriaci roľník, pričom táto jeho činnosť vyústila v roku 1998 k založeniu vinárstva Chateau Modra.
V súčasnosti sa vinárstvo špecializuje na výrobu prémiových vín, ktoré pochádzajú výlučne z vlastných viníc. Tie sa rozprestierajú v troch oblastiach Slovenska – v Malokarpatskej (Modra, Pezinok, Šenkvice), v Nitrianskej (Malanta) a v Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti (Galanta, Hubice, Strekov).
Odrodová štruktúra vinohradov je veľmi pestrá, pričom zahŕňa okrem tradičných odrôd, akými sú Veltlínske zelené, Frankovka modrá, aj svetové odrody Chardonnay, Cabernet Sauvignon, ako aj exkluzívne slovenské novošľachtence Dunaj, Nitria, Hron a Devín.

Château Rúbaň

S vášňou k viniciam a úctou k tradíciám
Vinárstvo Château Rúbaň leží v Podunajskej nížine a patrí do Strekovského rajónu Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Nájdete ho na okraji obce Rúbaň v areáli dobového kaštieľa s rozľahlým lesoparkom.

Ako jedni z mála produkujeme vína priamo z miesta pôvodu a spracúvame hrozno dopestované v lokalite vinárstva. Prepájame pôvodnú výrobu obľúbených odrôd so snahou znovu oživiť produkciu tých menej známych až zabudnutých. Snažíme sa zveľaďovať vinárske klenoty, ktoré nám poskytuje príroda, a prispieť tak k posilneniu vinohradníckych tradícií, aby nebolo zabudnuté to, prečo je Strekovský rajón jedinečný.

Château Topoľčianky

Víno s tradíciou
Vinárske závody Topoľčianky patria k popredným producentom vín v Nitrianskej vinohradníckej oblasti s dlhodobými skúsenosťami a tradíciou. Spoločnosť bola založená v roku 1993, nadväzuje na úspešnú tradíciu a svoje výrobky predáva pod ochrannou známkou „Château Topoľčianky“. Víno a kvalita sa rodí vo vinici, preto spoločnosť investuje veľkú časť finančných prostriedkov do vlastných vinohradov. Celkovo obhospodarujeme 420 ha viníc v Nitrianskej a Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Podstatná časť bola revitalizovaná výsadbou nových mladých viníc, ktoré sa nachádzajú v špičkových polohách. Šetrným spracovaním hrozna modernou technológiou a pod vedením skúsených technológov prinášame vína, ktoré sa vyznačujú ľahkým, sviežim, odrodovo typickým charakterom. V portfóliu vín je zastúpená široká škála bielych a červených odrôd v kategóriách akostných vín a vín s prívlastkom.

Jaroslav Ostrožovič - J. & J. Ostrožovič

Dobré víno sa nedá robiť bez lásky.
Firma J&J Ostrožovič je najstaršou privátnou firmou na slovenskom Tokaji. Tohto roku oslavuje 25 výročie založenia firmy.
Od roku 1990 vyrábame kvalitné odrodové a výberové vína. V roku 1993 sme ako prví priniesli na slovenský trh sólo spracované vína z tokajských odrôd Furmint, Lipovina a Muškát žltý reduktívnou technológiou. Obhospodarujeme 55 hektárov vlastných rodivých tokajských vinohradov systémom integrovanej produkcie, ktorá je šetrná k ľuďom aj prírode. Na 4 hektároch ošetrujeme vinicu len BIO preparátmi. Z týchto plôch pochádza NATUR víno. Označenie Natur garantuje čistotu pri pestovaní hrozna. Tri skvosty z našej produkcie sa zaradili medzi tisíc najlepších vín sveta a každoročne sa naše vína pýšia medailami zo slovenských i medzinárodných výstav.

Juraj Štiglic - Vinárske združenie Modra

Vinum animi speculum / víno je zrkadlom duše /
Vinohradnícko vinárska firma ŠTIGLIC - Vinárske združenie Modra prevzala rodinnú tradíciu pestovania viniča a výroby vína, ktorým nadväzuje na bohaté skúsenosti modranského vinárstva. Rodinný podnik si zakladá hlavne na vlastnej produkcii hrozna. Na svahoch Malých Karpát vo svojich vinohradoch sa venuje tradičným odrodám, typickým pre tento chýrny vinársky kraj. Z bielych odrôd hlavne Veltlínske zelené, Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Rulandské biele a s červených odrôd Svätovavrinecké, Frankovka modrá, Alibernet, Merlot. Firma postupne modernizovala svoju výrobu a tak je v súčasnosti pripravená aj na spracovanie nových odrôd hlavne slovenských novošlachtencov. Biele vína Prezident a červené Brillant a Contessa sú vysoko kvalitné značky, ktoré sa stali veľmi obľúbenými medzi znalcami dobrého vína. Firma Štiglic sa pravidelne zúčastňuje na výstavách vín doma i v zahraničí, odkiaľ si prináša množstvo ocenení.

Juraj Zápražný

Vinárstvo Juraj Zápražný je rodinná firma, ktorá rozvíja vinohradnícke a vinárske remeslo po svojich predkoch. Spoločnosť patrí objemom výroby medzi menšie firmy. Naša produkcia je maximálne 100 tisíc fliaš ročne, aby bola zachovaná špičková kvalita vína. Naším zákazníkom ponúkame predovšetkým akostné vína a akostné vína s prívlastkom. Sortiment vína je veľmi rôznorodý. Biele vína: Müller Thurgau, Veltlínske zelené, Rizling vlašský, Chardonnay, Sauvignon, Rulandské šedé, Devín, Tramín červený. Ružové vína: Merlot rosé a Cabernet Sauvignon rosé. Červené vína: Rulandské modré, Frankovka modrá, Alibernet, Merlot, Cabernet Sauvignon. Časť hrozna pochádza z našich vinohradov v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Hrozno z Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti nakupujeme od našich stálych dodávateľov, ktorí nám vedia dopestovať tú najkvalitnejšiu surovinu.

Karpatská Perla, s.r.o.

Pekné víno a bodka.
KARPATSKÁ PERLA je rodinné vinárstvo zo Šenkvíc, ktoré založili manželia Margita a Ladislav Šebovci v roku 1991. V roku 2011 a 2012 sme získali ocenenie Vinárstvo roka, ktoré nám udelil Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku. Filozofiou nášhou vinárstva je motto "Perly sa rodia vo vinohrade", pretože kvalitu vína ovplyvňuje starostlivosť vo vinici. Väčšina našich vín pochádza z 50 hektárov vlastných viníc v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Najväčšia vinica Suchý vrch, obrábaná v súlade s princípmi integrovanej produkcie, leží na súvislej ploche 28 hektárov. Vyrábame vína s chráneným označením pôvodu v kolekciách JAGNET, VARIETO a DÍLEMÚRE a cuvée 4 ŽIVLY z najlepších odrôd ročníka. Pre Spolok sv. Vojtecha spracovávame omšové vína na liturgické účely. Okrem toho vyrábame vína v limitovaných edíciách a hroznovú šťavu BOBULO.

Lefthanders, s.r.o.

Pravé víno, vyrobené ľavou rukou

Limbavin

Naším krédom je vyrábať najkvalitnejšie vína z Malokarpatskej oblasti
Firma Limbavin bola založená v roku 1998 spojením dvoch bratov Ladislavom a Jaroslavom Pučekom so sídlom v tradičnej vinohradníckej dedinke Limbach. Náš vinársky štýl sa zakladá na dlhoročnej rodinnej tradícii pestovania vinica a výroby vina. Tato tradícia bola prenesená z otca na synov, náš otec Ladislav Puček nám pomohol k objaveniu tohto krásneho sveta vína.
Dnes firma obhospodaruje 3ha vlastných a 2ha prenajatých viníc a okrem hrozna z vlastnej produkcie spracováva aj hrozno nakúpené od zmluvných pestovateľov z vinohradníckych obcí Limbach a Pezinok. Ročná produkcia je 30 000 fliaš s odrodovou skladbou typickou pre Slovensko ako Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Rulandské modré, Frankovka modrá, Svätovavrinecké a stále módne Chardonnay i Cabernet Sauvignon. Spôsob obránia vinohradov spĺňa prvky biologickej ochrany viniča.

Marián Spevár

víno sa rodí vo vinohrade
malý záhradkár

Martin Pomfy - MAVÍN

To čo robíme nás baví...
Martin Pomfy založil svoje vinárstvo s úmyslom produkovať sudové vína, tento zámer sa mu podaril a posunul svoje vinárstvo k prívlastkovým a výberovým vínam. Jeho Cabernet Sauvignon Rosé bol ocenený v Paríži na prestížnej výstave zlatou medailou. Ako sám hovorí je fanatikom do výroby vína. V súčasnosti sa vinárstvo snaží produkovať moderné vína s minimom zásahov pri ich výrobe...

Metroflora, s.r.o.

Vinařství Metroflora bylo založeno na základech mnohaletých zkušeností a tradic předků ve výrobě vína. Sídlo se nachází ve vinařské oblasti Morava a v největší podoblasti Slovácko na jihovýchodě Moravy, která má příhodné podmínky pro pěstování viné révy, kde díky nízké nadmořské výšce, různorodosti půd a maximální intenzivitě letních teplot vína dosahují výrazné odrůdové charaktery. Vznikají zde vína vysoce aromatická, plná a svěží.

Mezey & Kovalík

Vína nesú hrdosť kraja, v ktorom sa hrozno zrodilo...
Vína vyrábame modernou, reduktívnou technológiou, snažíme sa v čo najväčšej miere zachovať, prípadne zvýrazniť odrodový charakter vín. Hrozno je zberané ručne do malých prepraviek a čo najrýchlejšie šetrne odstopkované a pod malým tlakom vylisované, odkalené a zakvasené. Časť bielych vín je po chladnom kvasení stiahnutá z hrubých kalov a ponechaná na jemných kaloch, ktoré dodajú vínu plnosť. Vína následne školíme podľa potreby rôzne dlho, aby vyzreli do krásy. Nikam sa neponáhľame, pretože nevyrábame šprintérov, ale skôr bežcov na stredné a dlhé trate. Pri červených vínach sa možno dočkáme aj maratóncov...

Michal Sadloň - vinárstvo

Firma Michal Sadloň - vinárstvo nadväzuje na bohaté skúsenosti limbašského vinárstva od roku 1996. Meno majiteľa v názve firmy je zárukou kvality produktov a vzťahov so zákazníkmi. Sídlo firmy na Vinohradníckej ulici 53 v Limbachu je zároveň strediskom na spracovanie a výrobu vína. Vinárstvo vyrába a ponúka vína tiché, sýtené, odrodové a vína s prívlastkom. Modernizáciou technológie výroby muštov a vín sme dosiahli vysoký pokrok a ohodnotenie zo strany spotrebiteľov. Obhospodarujeme cca 60 ha vinohradov v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Pri obrábaní vinohradov v Limbachu sa snažíme udržiavať odrodu Silvánske zelené a Silvánske červené, ktoré Limbach preslávili. O kvalite našich vín, svedčí nemálo ocenení na miestnych, oblastných a zahraničných výstavách vín. V posledných rokoch sme zaznamenali úspech vo výrobe vín barikových a najnovšie sme potešili svojich zákazníkov vínami typu rosé: Cabernet Sauvignon rosé a Frankovka modrá rosé.

Movino, spol. s r.o.

Umenie chuti...
Spoločnosť Movino predstavuje najväčšieho výrobcu vín v Stredoslovenskej vinohradníckej oblasti s bohatými skúsenosťami vo výrobe vína. Ponúka širokú škálu vín s typickým charakterom vzhľadom na pôdnoklimatické vlastnosti tejto oblasti. Výroba vína prebieha v prevádzkach vo Veľkom Krtíši a v Čebovciach. Ročná produkcia sa za posledné roky ustálila na hranici 12 až 15 000 hl vína z čoho cca 12% produkcie fľašových vín tvoria vína s prívlastkom. Prevádzka je dimenzovaná na spracovanie 10 000 ton hrozna a skladovanie 75 000 hl vína. Agro-Movino obhospodaruje vinohrady o rozlohe 200 ha.

Ovocinár Skalica s.r.o.

Na začiatku bol sen o rodine, sade a vinárstve. Postupne
krok za krokom sme doslova „na zelenej lúke“ v prostredí malebných
Skalických vinohradov najprv vysadili ovocný sad, neskôr postavili
poľnohospodársku usadlosť a založili rodinné vinárstvo. Pestovaniu
ovocia sa venujeme od r. 1994, v r. 2012 sme založili malú rodinnú
firmu Ovocinár skalica s.r.o. Bez absolvovania školy v odbore, sa
stále v problematike vzdelávame a učíme. Aj cez neúspechy nás
trpezlivosť, cieľavedomosť a tvrdá práca doviedli tam kde sme dnes.
Oprášili sme výrobu ovocných a bylinných vín z ovocia, ktoré si sami
dopestujeme. Od suchých po dezertné, barikové, väčšinou netradičné
vína. Vyše 20 druhov. Limitované edície.

PD Dechtice

'vynikajúca dedina, celá v nádherných vinohradoch' zápis z r.1569
Poľnohospodárske družstvo Dechtice pestuje hrozno na 20 ha vinohradov, ktoré spracováva vo vlastnom vinárstve s kapacitou okolo 30 tis. litrov vína. Vinárstvo prešlo kompletnou rekonštrukciou v roku 2015.

PD Mojmírovce

Lahodná chuť skvelého vína
Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."

Pereg

V čase svojho vzniku sa spoločnosť PEREG vyprofilovala vo svojom podnikaní v oblasti výroby odrodových hroznových vín a vín z liečivých plodov Arónie čiernoplodej, ktoré dodávame do lekární a bio-predajní. Naše ovocné vína z čiernych ríbezlí sú ocenené medailami z výstav. Tento rok získalo naše Víno z čiernych ríbezlí zlatú medailu a na základe toho získalo aj titul Šampión výstavy Devínsky strapec 2011. Taktiež sme vytvorili Cuvée Čierny PEREG kupážou vína z čiernych ríbezlí a Arónie, čím vzniklo víno ocenené zlatou medailou a Šampiónom výstavy v Bratislave v Devíne v roku 2008. Sme priekopníkmi energeticky nabitých vín a festivalových nápojov, ktoré firma produkuje pod značkou Sexplosiv ( www.sexplosiv.sk ) Vyvíjame a pripravujeme výrobu vysokokvalitných sirupov bez pridania cukru, získané výlučne odparením vody zo štiav, ktoré budú určené pre koktailové bary-miešané nápoje, ale hlavne pre deti, ktorých rodičia myslia a majú vedomosti o zdravej výžive.

Peter Podola - Vinotéka

Naším spoločným cieľom je Vám sprostredkovať krásny pocit, potešenie z vína pre každú príležitosť.
Prvopočiatky vinárstva „genius vinum“ sú v predchádzajúcich skúsenostiach generácií rodiny z okolia Valtíc. Mať veľké ciele, svoj osobitý vlastný štýl so súhrou moderných technológií je zárukou pestrej a solídnej produkcie vín.
V roku 2000 vinárstvo investovalo do podstatnej technologickej obnovy so zámerom byť prémiovým vinárstvom, so schopnosťou naplniť očakávania náročných zákazníkov.
Vinárstvo si zakladá pri spracovaní na výberovej kvalite vstupujúceho hrozna do vinifikácie. V prevažnej miere nakupujeme hrozno, ide o vyber z regiónov Strekova a Mužle od dlhodobých partnerov a pestovateľov Ing. Miroslava Petrecha a Attila Szabó.
Vína vinárstva v Kopčanoch pri Holíči sú takmer všetky výberové, prívlastkové s osobitým charakterom. Ročná produkcia vinárstva je cca 96 tisíc fliaš. Charakteristická
je pestrá ponuka vín.

Pivnica Malé Ripňany - Vinum Nobile

Exkluzívne slovenské vína
Vinum Nobile v sebe nesie ducha najvyššej kvality. Svojou bohatou chuťou a rozmanitosťou, vďaka využívaniu tých najkvalitnejších ingrediencií z najlepšieho hrozna, vytvára jedinečný a nezabudnuteľný zážitok. Užite si jeho ušľachtilosť, užite si Vinum Nobile. Prinášame Vám Jedinečnú Limitovanú Sériu Najkvalitnejších Slovenských Vín. Vína s prívlastkom z vybraného ručne zbieraného hrozna.

Pivnica Radošina, s.r.o.

Vážení priatelia vína,
sme vinárskou spoločnosťou a naším zámerom je pokračovať v tradícii výroby kvalitných radošinských vín. Od vzniku v r. 2004 obohacujeme trh o radošinské vína s veľkolepou vínárskou históriou.
Produkujeme vína najmä z vlastného vinohradu, ktorý sa rozprestiera priamo nad vínnou pivnicou na ploche 33 ha. Redukcia úrod a starostlivé ošetrovanie viniča v systéme integrovanej produkcie sú pre nás samozrejmosťou. Južná orientácia našich viníc a vápencovo dolomitické podložie pôd dávajú vyniknúť hlavne burgundským odrodám viniča: Burgundské modré /Pinot noir/, Burgundské biele /Pinot blanc/, Burgundské šedé /Pinot gris/ - z neho vyrábame naše najznámejšie víno Radošinský Klevner, ktorý bol dodávaný na anglický kráľovský dvor a tomuto vínu bol udelený certifikát. Radošinský Klevner zažil svoj comeback v anglickej kráľovskej rodine aj pri poslednej návšteve Kráľovnej Alžbety II. na Slovensku. Víno nechýbalo ani na stoloch pri návšteve Slovenska pápežom Jánom Pavlom II.

Pivnica SOŠVO Modra

Neučíme sa vyrábať víno, ale učíme ako sa vyrába kvalitné víno.
Prevažná väčšina veľkej rodiny vinárov, ktorí sú v tomto krásnom odvetví na popredných miestach, v minulosti sedávala v školských laviciach našej 131-ročnej školy a k týmto koreňom sa s hrdosťou hlásia.
Pivnica prešla rozsiahlou rekonštrukciou, v rámci ktorej bola vybavená najmodernejšou technológiou - spracovateľská linka, nerezové tanky s riadeným kvasením, vinifikátor. Patríme medzi malé prevádzky s celkovou kapacitou 35 tisíc litrov, avšak s veľmi zaujímavou odrodovou skladbou : Rulandské šedé, Chardonnay, Tramín červený, Muškát Ottonel, Rizling rýnsky, Veltlínske zelené, Műller Thurgau, Cabernet Sauvignon.
Hrozno bielych odrôd si dopestúvame v našich vinohradoch so zreteľom na to, že kvalita vína sa rodí vo vinici. Preto agrotechniku prispôsobujeme na výrobu hlavne prívlastkových vín. Modré odrody na výrobu červených vín nakupujeme a to z Malokarpatskej a Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti.
O kvalite našich vín svedčí už množstvo získaných ocenení na NV NSV SR.

Pivnica Tibava s.r.o.

Firma PIVNICA TIBAVA s.r.o. od roku 2000 úspešne spracúva hrozno a vyrába víno, vysádza nové vinice a modernizuje ako vinohradnícke tak i spracovateľlské kapacity podniku, investuje do rozvoja regiónu formou rekonštrukcie pôvodnej Tibavskej pivnice na výnimočné agroturisticko-gastronomické zariadenie, ktoré v blízkej budúcnosti prinesie široké spektrum možností aktívneho oddychu v lone prírody, ako aj neopakovateľné zážitky pri degustáciách vína v autentickom prostredí vínnej pivnice a archívu spolu s vysoko-kvalitnými gastronomickými a ubytovacími službami.
Súčasná prevádzka na spracovanie hrozna a výrobu vína ako aj firemná predajňa a administratívne zázemie firmy sídli v Sobranciach a prechádza postupnou rozsiahlou modernizáciou. Vďaka tomu v súčasnosti poskytuje čoraz širšie možnosti vysoko-kvalitnej práce so surovinami za použitia nových šetrných technológií a metód spracovania hrozna, ošetrovania muštov a vín, čo dopomáha zvýrazniť kvalitatívne charakteristiky tibavského vína.

Polák winery, s. r. o.

Vína ktoré prešli rukami vinára a on nič podstatné nemusel delegovať na iných
Vinársku spoločnosť JANOUŠEK založil v roku 2006 manažér Ing. Mário Polák a enológ Ing. Roman Janoušek. Vína z ich produkcie: Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Veltlínske zelené, Chardonnay, Rulandské šedé, Pálava, Frankovka modrá, Rulandské modré, Alibernet, Zweigeltrebe a Cabernet Sauvignon - sa okamžite zaradili medzi slovenskú elitu a gurmáni sa o nich vyjadrujú v superlatívoch. Ing. Mário Polák, Branislav Valjent a Ing. Jurajom Somorovský tvoria v súčastnosti cieľavedomý, pracovný a úspešný team tejto spoločnosti, s vynikajúcim renomé doma i v zahraničí.

Repa Winery

Svoje nadšenie a lásku sa snažíme pretaviť cez pokoru a úctu svojou každodennou poctivou prácou. Naše rodinné vinárstvo som založil v roku 2009, kde dominantou všetkého je špičková kvalita vyrábaných vín, ktoré sú nasmerované do vinoték a gastronómie.

Sanvin, s.r.o.

Tie najlepšie veci v živote sú plné dobrodružstva a štýlu.
SANVIN je pokračovateľom pôvodného vinohradníctva a vinárstva v Okoči. Svojim nadčasovým technologickým vybavením sa zaradila do spoločnosti najkvalitnejších prívlastkových vín. SANVIN signuje vína nezameniteľným, jedinečným spôsobom. K charakteru prispieva svojim dielom aj nenahraditeľná lokalita triangel južného Slovenska, severného Maďarska a rakúskeho Burgenlandu. Všetky vína pochádzajú z nedávno obnovených vinohradov v Okoči a Rúbani, ktoré sa nachádzajú v Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Vinársky komplex projektovaný viedenskými architektmi zaujme novým architektonickým slohom, ktorý predstaví víno ako moderný produkt 21 storočia. Vinárstvo sa nachádza v malebnom prostredí Podunajskej nížiny, v oáze pokoja a ticha v blízkosti termálneho kúpaliska Veľký Meder.

Vynikajúca kvalita dorábaných vín a dobre preskúmané pozitívne vlastnosti sú zárukou chuťového zážitku, ktorý pri iných vínach nenájdete.

Víno je pre nás životným postojom, vďaka ktorému život dostáva zmysel.

St. Nicolaus

Slovenské Vinice je unikátny projekt, ktorého cieľom je uľahčiť spotrebiteľom výber a priniesť im pod jednou značkou odborníkmi vybrané vína od rôznych slovenských vinárov a z rôznych vinohradníckych oblastí Slovenska. V aktuálnom výbere tak máte možnosť vychutnať si vína zo štyroch vinohradníckych oblastí - z malokarpatskej, južnoslovenskej, stredoslovenskej a nitrianskej.

Šintavan s.r.o.

Vinohradnícko - vinárska spoločnosť ŠINTAVAN vznikla v roku 1996 a nadväzuje na tradíciu bývalého roľníckeho družstva. Firma hospodári na ľavom brehu rieky Váh v predhorí Považského Inovca v Nitrianskej vinohradníckej oblasti. Obhospodaruje 102 ha viníc v katastri obce Vinohrady nad Váhom. Orientácia vinohradov s južným a juhozápadným sklonom vytvára výborné prírodné podmienky na výrobu kvalitných vín. Hrozno dosahuje vysokú cukornatosť s intenzívnou chuťou a výrazne príjemnými kyselinkami. Ročná produkcia je 80 000 l, pričom vína vynikajú odrodovým charakterom, arómou a sviežosťou a sú vyrábané z hrozna, dopestovaného výlučne v našich viniciach. V našej lokalite sa darí bielym odrodám, ako je Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Devín, Feteasca regala, Rulandské biele, Sauvignon, Veltlínske zelené a červeným odrodám ako sú Frankovka modrá, Cabernet Sauvignon, Alibernet, Svätovavrinecké a Dunaj.

Terra Parna

Jazz vo vinici
Malebná vinica a uprostred nej zasadená moderná budova - to je pohľad, ktorý sa naskytne návštevníkovi vinárstva Terra Parna. Náš vinohrad spoznáte ľahko, úhľadným radom vínnej révy dominuje pôvabná vežička, ktorá roky slúžila ako rozhľadňa. Kvalita nášho vína sa rodí vo vinohrade, ktorý si vyžaduje neustálu starostlivosť a preto je dôležité, aby sa dozreté hrozno spracovalo okamžite po zbere. U nás cesta najvzdialenejšieho strapca k spracovaniu nie je dlhšia ako niekoľko sto metrov. Kedysi sa víno kupovalo a ochutnávalo vo vinohradníckych domčekoch. Dnes sa s našimi zákazníkmi stretávame v kultivovanom prostredí ochutnávkovej miestnosti susediacej s barikovou pivnicou, v ktorej víno zreje. Veľkorysé sklenené okná ponúkajú príjemný výhľad na naše vinice. Modrý Portugal zažíva dnes svoju renesanciu. Toto ľahké, svieže a kvalitné víno tvorí významnú časť produkcie Terra Parna.

Terra Wylak

Vinárstvo Terra Wylak vo Veľkom Záluží bolo založené v roku 2015. Jedným zo zakladateľov je aj vinár pán Roman Holec, ktorého meno sa stalo na Slovensku zárukou kvality ním produkovaných vín. Vinárstvo ponúka svojim návštevníkom ubytovanie v penzióne s kapacitou 22 lôžok s možnosťou raňajok. K dispozícii sú aj dve degustačné miestnosti v ktorých organizujú riadené degustácie vedené pánom Holecom. Školiaca miestnosť s kapacitou 50 ľudí je využívaná na rôzne porady, školenia alebo firemné prezentácie. Vinárstvo s penziónom sa nachádza v tichom prostredí v extraviláne obce Veľké Zálužie 2 000m od výjazdu z rýchlostnej cesty R1 (výjazd Báb, smer Veľké Zálužie).

Villa Vino Rača a.s.

Budujeme komunitu milovníkov račianskeho vína
Spoločnosť Villa Vino Rača a.s., je pokračovateľom bohatej tradície v tejto oblasti, ktorá je od nepamäti spätá s vinohradníctvom a s výrobou kvalitných vín. Ťažiskom produkcie spoločnosti, ktorá sa rozsahom výroby zaraďuje medzi stredné vinárske firmy, sú akostné odrodové biele a červené vína a podľa podmienok a kvality konkrétneho ročníka aj vína s prívlastkom.

Vinanza Vráble

Perfekcia. Presnosť. Vášeň. Ľahkosť.
História značky Vinanza siaha do roku 1994, keď vznikol vo Vrábľoch vinársky podnik s cieľom využiť bohaté vinohradnícke skúsenosti a tradíciu výroby vína vo Vrábeľskom regióne. V roku 2004 sa podnik transformoval na akciovú spoločnosť a stal sa uznávanou značkou na slovenskom trhu. Perfekcia, presnosť, vášeň a ľahkosť - to sú nové hodnoty značky Vinanza, ktoré odrážajú vlastnosti, ktoré sa snažíme preniesť do výroby našich vín. Na to používame technológiu, ktorá spĺňa najprísnejšie kritéria súčasného moderného trendu výroby vín, ako sú pneumatické lisy, nerezové tanky s riadeným kvasením, vinifikátory, barikové sudy a flaškovacia linka. Na dozrievanie červených odrôd vín používame barikové sudy najvyššej kvality od svetových výrobcov. Spoločnosť Vinanza obhospodaruje 94 ha vlastných vinohradov v Nitrianskej vinohradníckej oblasti v katastri obce Veľké Lovce. Vinice sú situované na južných svahoch Podunajskej nížiny.

Vinárstvo Berta, s.r.o.

Náš rodinný podnik bol založený v roku 2008. Začiatky boli skromné, len okolo 2000 fliaš vína. Posmelený záujmom a podporovaný priateľmi sme túto kapacitu zvýšili na 5000 fliaš ročne.
vino robíme z hrozna zo Strekovského vinohradníckeho rajónu, z časti svojich viníc a z časti svojich priateľov. Tu si môžeme odkontrolovať, prípadne prispôsobiť kvalitu hrozna na naše požiadavky. Vychádzame zo základnej myšlienky, že kvalita vína sa rodí vo vinohrade. Preto sa snažíme vysádzať vlastné vinice.

Vinárstvo Blaho

Kvalitné vína pre špeciálne príležitosti ale i pre spríjemnenie všedného dňa
Vinohradnícko-vinárska firma Blaho založená vinárom Igorom Blahom, obhospodaruje 10 ha vlastných mladých viníc v katastri vinohradníckej obce Zeleneč v Malokarpatskej vínnej oblasti. Vinárstvo sa zameriava na pestovanie modrých odrôd a na výrobu výlučne červených vín. Vinohrady sú vysadené v miernom svahu a väčšia časť je položená na slnečnej rovinke pri Kríži. Vinárstvo Blaho sa venuje pestovaniu nových slovenských odrôd, ako Dunaj, Váh, Hron, Nitra, Rimava, Rosa, ale aj klasickým odrodám ako Rulandské modré, Modrý portugal, Zweigeltrebe, Syrah a Dornfelder. Pri pestovaní viniča je mimoriadna pozornosť venovaná každej odrode osobitne a individuálne už pri reze na začiatku roka, pričom cieľom je dosiahnuť zdravé a kvalitné hrozno pre produkciu červených vín s prívlastkom. Ročná produkcia je cca 70.000 fliaš. Vinárstvo Blaho Vás srdečne privíta v zrekoštruovaných pivničných priestoroch.

Vinárstvo Bognár

Vinice zaliate slnkom, zdravé hrozno, rodinný prístup, dostatok času na dozrievanie a hlavne presvedčenie, že kvalita konečného produktu nesmie trpieť na úkor kvantity.
Sme čisto rodinným vinárstvom, ktoré budujeme postupne a trpezlivo. Nájdete nás v srdci kráľovského mesta Svätý Jur, v historických priestoroch Kláštora Rehole piaristov.Nadviazali sme na predchádzajúcu tradíciu našich predkov s cieľom prispieť k znovu obnoveniu čias, kedy bol Svätý Jur preslávený vinohradníctvom a vinárstvom, keď rodiny miestnych vinárov dodávali svoje vína na kráľovské dvory. Produkujeme moderné svieže vína, ktoré pôsobia vyvážene v chuti a zanechávajú pekný dojem. Zameriavame sa prevažne na biele a ružové vína.

Vinárstvo Dobrý pocit

Malebné vinárstvo Pala Šulana nachádzajúce sa v strede obce Ružindol vytvárajúce prírodné vína zo zrejúcim potenciálom. V sortimente produktov nájdete špeciality ako višňové víno , medovinu , šumivé víno a vína zabudnutých odrôd .Vo veľkom dvore pod viničom a múzeom vinárskeho náradia Vám zorganizujú degustáciu až do 130 osôb.Z vinárstva Dobrý pocit budete odchádzať s dobrým pocitom.

Vinárstvo Durdovanský

Vysoká kvalita za primeranú cenu.
Malé vinárstvo Dušana Durdovanského sa nachádza v malebnej dedinke Vinosady, ktorá sa rozprestiera pod úpätím Malých Karpát medzi známymi vinohradníckymi mestečkami Pezinkom a Modrou.
Pri zrode vinárstva stála rodinná tradícia. Rodinná tradícia bola založená na starostlivom spracovávaní hrozna, ktoré nakupovali od rôznych družstiev a súkromných pestovateľov a aj teraz tomu nie je inak. Pri výrobe vína sa snažia spájať modernú s tradičnou technológiou výroby vína. Výsledkom sú vína vysokej kvality za primeranú cenu.
Filozofia vinárstva Dušana Durdovanského je založená na produkcii akostných odrodových vín a akostných vín s prívlastkom. Hrozno, z ktorého pochádza produkcia vín, je dopestované na úrodných vinohradoch Malokarpatskej vinohradníckej oblasti, prevažne v pezinskom rajóne.

Vinárstvo Trnovec

Výroba odrodových vín modernou technológiou z hrozna dopestovaného vo vlastných viniciach
Skúsenosti z vinohradnícko-vínárskej výroby zbieral Ing.Ladislav Trnovec od roku 1979. Práve to ho priviedlo k rozhodnutiu osamostatniť sa, a uplatniť ich v rodinnom vinárskom podniku v Nitrianskom vinohradníckom rajóne.

V súčasnosti firma obhospodaruje 16,5 ha vinohradov. Na výrobu vína používa až 95 percent hrozna dopestovaného vo vlastných viniciach a zvyšných 5 percent nakupuje od pestovateľov hrozna výlučne z Nitrianskej vinohradníckej oblasti. Technológia je zameraná na výrobu kvalitných akostných odrodových vín a akostných vín s prívlastkom.

Ohľaduplný prístup k zberu hrozna a jeho spracovaniu, a následné operácie vrátane riadeného kvasenia sú nastavené tak, aby vína dosiahli najvyššie analytické a senzorické parametre.

Firma vyrába i vína, ktoré sú zaradené do najvyšších stupňov uplatňovanej kategorizácie na Slovensku.

Vinárstvo Vinkor

Znalosť vína môže byť radosťou po celý život človeka
Vinohradnícko-vinárska firma Vinkor nadväzuje na dlhoročné skúsenosti z pestovania hrozna a výroby vína tradičných vinárskych rodín Vrškovcov a Zárubovcov z Vinosadov. Cieľom a zámerom firmy je pokračovať v tradícii výroby malokarpatských vín s dôrazom na kvalitu. Pri výrobe vína sa zameriavame na vína, ktorým najlepšie vyhovujú pôdne a klimatické podmienky Malokarpatského vinohradníckeho regiónu.
Z bielych odrôd sú to: Veltlínske zelené, Rizling Rýnsky, Rizling vlašský, Rulandské biele, Sauvignon, Chardonnay, z červených odrôd Dornfelder, Frankovka modrá, Cabernet sauvignon. Vína z našej produkcie sú svieže, chuťovo čisté s lahodnými kyselinami a jemným tónom malokarpatskej pôdy. Ku kvalite vín významnou mierou prispieva osvedčená technológia ich spracovania a výroby s použitím modernej technológie riadeného kvasenia. Vína značky VINKOR boli ocenené na domácich i zahraničných výstavách vín a ich typickú chuť môžete ochutnať priamo u vinára vo Vinosadoch.

Vinárstvo Vinoma

Ing. Ľudovít Magyar je milovníkom dobrého vína a odmalička vyrastal vo vinohradníckom prostredí. O mnoho rokov neskôr, v roku 2012, splnil svoj celoživotný sen a založil rodinnú vináreň, ktorú nazval Vinoma. Jeho vášen a mnohoročné skúsenosti sa pretavili do vín svetovej kvality, ktoré potešia Vaše zmysly.

Vinaříčko Karel Hlavenka

odinné vinařství s výrobní kapacitou cca 20 000 litrů a tradicí výroby od roku 1980 nabízí posezení ve dvou vinných sklepích s kapacitou 15 a 40 osob.
Řízené degustace, prodej sudových a lahvových vín, komplexní služby s občerstvením a zajištěním ubytování. Vinaříčko leží na cyklistické vinařské stezce
v Břeclavi - Poštorné.

Vinařství Lahofer, a.s.

Víno ako zážitok
Vinárstvo Lahofer sa špecializuje na výrobu prívlastkových vín, ktoré sú vyrobené výhradne z hrozna ekologicky dopestovaného vo vlastných viniciach v moravskom Znojme. Keďže vinice majú rozlohu vyše 410 ha je možné dopestovať rôzne odrody hrozna, čo sa prejavuje na bohatom výbere predovšetkým bielych vín, či už suchších alebo sladších, ale samozrejme v ponuke sú aj červené vína či populárne ružové víno. Toto moravské víno si našlo cestu aj k náročnému slovenskému zákazníkovi. Od roku 2010 je slovenský “vínny trh” bohatší o vína, ktoré zákazníkovi ponúkajú odtlačok histórie, exkluzívnosť, vynikajúcu kvalitu, jednoducho vína, ktoré vzbudzujú vysoké očakávania. Lahofer je dnes značka, ktorá má svoje stabilné miesto v Českej aj v Slovenskej republike.

Vinidi s. r. o.

víno, čo vás drží nad vodou
Odkiaľ pochádza slovo Vinidi? Niečo s vínom, ale čo presne? Nuž pravda je taká, že Vinidi v pôvodnom význame nemá s vínom nič spoločné. Volali tak totiž Slovanov ešte dávno pred vznikom Samovej ríše. Vzdávajúc hold takmer tritisícročnej tradícii pestovania viniča a výroby vína na území dnešného Slovenska, rozhodli sme sa našu spoločnosť pomenovať názvom Vinidi. Symbolizuje nerozlučnú spojitosť vín s pôdou, podnebím a umom našich ľudí.

Vínko Klimko Modra

Vínko Klimko Modra je rodinné vinárstvo bratov Klimkovcov.
Tradícia vinohradníctva a výroby vína má však v našej rodine hlboko zapustené korene. Naše vína pochádzajú iba z modranských vinohradov. Ochutnajte Dievčie hrozno, Veltlínske zelené, Rulandské biele či Tramín. Alebo ružovú aj červenú Frankovku.
Hrozno na výrobu našich vín pochádza z modranských vinohradov. Pestrá paleta polôh i podložia. Od ľahkej piesčito-kamenistej pôdy na južných svahoch nad mestom, po ťažkú hlinitú hnedozem za humnami. Vinohrad pod lesom, aj pri ceste na letisko.

Víno Adam Sýkora

Odroda je matkou vína, poloha jeho otcom a ročník jeho osudom.
Našou filozofiou je produkovať vysoko kvalitné vína z tých najlepších vinohradov na Slovensku. Spájame moderné technológie a tradičné vinárske hodnoty, čo reprezentuje aj motív na našej etikete – tradičný džbán.

Naše víno je spoločným dielom tvrdej práce vinohradníka a vinára. Výroba závisí predovšetkým od samotného vinohradu. Hroznu z každého vinohradu je venovaná maximálna starostlivosť a jedinečné zaobchádzanie. Naše hrozno je vždy ručne oberané a iba vtedy, keď sú bobule už úplne zrelé a dosahujú optimálnu cukornatosť pre danú odrodu. Potom nasleduje samotná fermentácia, na ktorú sa kladie veľký dôraz. Výsledky našej tvrdej práce je vidieť, ale predovšetkým cítiť v pohári.

Vína zn. Adam Sýkora sú ľahké a svieže. Presne také ich chceme mať.

Víno Dious

Tradičná orešovská kvalita
Novovzniknuté moderné vinárstvo Víno DIOUS, nadväzuje na niekdajšiu slávu orešanských viníc a tradíciu Pálfiovskej histórie. Sídli v unikátnej zemepanskej pivnici zo 17. storočia vo vinárskej obci Horné Orešany. Staré klenby pivnice, ktorá pôvodne patrila k majetku Smolenického zámku, sú citlivo zapracované do modernej vinárskej prevádzky. DIOUS - predstavuje historický názov obce Horné Orešany. Vinárstvo disponuje novou modernou technológiou, kde sú zohľadnené najmodernejšie technologické trendy. Výsledkom je produkcia kvalitných slovenských odrodových vín, ktoré sa vyznačujú mimoriadnou čistotou a výrazným odrodovým charakterom.

Víno Horváth

Naša rodina sa zaoberá pestovaním vinohradu od roku 1985, kedy sme nadviazali na tradíciu našich predkov a vysadili prvú vinicu. V súčasnej dobe obhospodarujeme 3 ha. vlastných a prenajatých viníc, ktoré sa nachádzajú v štyroch vinohradníckych honoch skalického vinohradníckeho rajóna.

Do práce vo vinici je zapojená celá rodina. Väčšinu prác je potrebné robiť ručne, pričom všetko naše úsilie smeruje k tomu, aby sme mali v čase vinobrania k dispozícii tú najlepšiu surovinu na výrobu kvalitných vín.

Víno vyrábame z hrozna, ktoré je ručne zberané a šetrne spracované. Naším cieľom je vyrábať menšie partie vín vysokej kvality, o čom svedčia viaceré ocenenia z prestížnych vinárskych akcií a výstav vín.

Zameriavame sa hlavne na tradičné regionálne vína Skalický rubín a Skalická frankovka.

Víno Chudý, s.r.o.

Rodinná vinohradnícka a vinárska spoločnosť.

Víno Kmeťo

Firma Víno Kmeťo začala písať svoju históriu po roku 1989, kedy začala s obrábaním prvých vinohradov. V súčasnosti firma obrába 3,5 ha vlastných vinohradov, ďalšiu surovinu na výrobu vína nakupuje od vinohradníkov z Malokarpatskej oblasti. V roku 2007 bol vysadený nový vinohrad odrodou Devín a v roku 2010 bol vysadený ďalší nový vinohrad s odrodou Alibernet. Kvalitu vín sa firma snaží zvyšovať aj klimatizovanou pivnicou, riadeným kvasením, používaním čistých kultúr vínnych kvasiniek, odkaľovaním muštov, ktoré sú spracované pneumatickým lisom. V produkcii okolo 30 000 litrov ročne sa nájde vyrovnaný pomer bielych aj červených vín. Z bielych odrôd je to najviac Veltlín zelený, Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Ruladské biele, Tramín červený a Muškát moravský. Z červených je to André, Alibernet, Dunaj a Cabernet sauvignon, väčšina z nich zreje v barriquových sudoch. Firma vyrába akostné vína odrodové ale najmä akostné vína s prívlastkom.

Víno Levice s.r.o.

Spoločnosť bola založená zakladateľskou listinou dňa 28.5.2001 s cieľom získať vo verejnej dražbe objekty vinárskych závodov Levice,štátny podnik Nitra, od správcu konkurznej podstaty. Spolu s vinárskymi závodmi spoločnosť získala aj bývalé hradné, schoellerovské pivnice v dĺžke cca 100 metrov, ktoré svojou výškou až 4 metre a šírkou 4,5 metra nemajú na Slovensku obdobu a svedčia o kombinovanom využití podzemných priestorov na spracovanie a uloženie vínnej révy. Roky 2001 – 2004 boli rokmi obnovy zdevastovaných prevádzkových a výrobných priestorov a hľadania obchodných partnerov na dodávku kvalitných surovín s cieľom pokračovať v tradícii výroby vína v levickom regióne.
Kvalitnou a širokou ponukou sudového vína plnej chuti v prijateľných cenových reláciach si spoločnosť postupne získala svojich verných zákazníkov. Korektné vzťahy, či už k vinohradníkom, ako aj voči zákazníkom, boli základom na postupné vytvorenie dobrého mena spoločnosti u obchodných partnerov a k následnému vybudova

Víno Magula - rodinné vinárstvo

Th.Pellechia: "Vinárstvo umožní zarobiť malý majetok - za predpokladu, že začnete s veľkým."
Tradícia rodinného vinárstva Magula siaha až do roku 1931. Víno robíme s láskou a dôkladnosťou, výlučne z hrozna ekologicky dopestovaného vo vlastných vinohradoch. Hrozno spracúvame tradičným spôsobom, s minimom technologických zásahov, nechávajúc vyniknúť jeho prirodzený odrodový charakter a jedinečný terroir Ružovej a Vlčej doliny. Vinice v Suchej nad Parnou, po stáročia dávajúce vynikajúce hrozno, boli zvečnené v románe Františka Hečka Červené víno.

Víno Matyšák

Víno je zrkadlom krajiny
Máloktorá značka na Slovensku sa môže pochváliť takým dynamickým a progresívnym rozvojom, ako rodinné vinárstvo Petra Matyšáka. Od založenia vinárstva v roku 1989 uplynulo dvadsaťtri rokov. Nové pivničné hospodárstvo postavené v roku 2002 na pezinskej Glejovke je vybavené najmodernejšími technológiami na šetrné spracovanie hrozna. Umožňuje výrobu hroznových vín najvyššej kvality. V roku 2006 v ňom pribudla samostatná pivnica na zrenie vína v dubových a v barikových sudoch. Postupne sa inovovali zariadenia lisovne a predfermentačnej úpravy hroznových muštov. Nový pneumatický lis dokáže spracovať hrozno pri nízkom tlaku pod atmosférou dusíka. Automatické vinifikátory s reguláciou teploty zabezpečujú v inertnom prostredí pri pomalej cirkulácii kvasiaceho muštu, ktorý je v kontakte s bobuľami hrozna, výrobu odrodových vín čistej vône a plnej harmonickej chute.

Víno Miroslav Dudo

Vinárstvo Miroslav Dudo bolo založené v roku 2001 a zaoberá sa spracovaním hrozna a výrobou sudových, ale nalmä kvalitných fľašovaných odrodových vín. Sídli v malebnom prostredí vínohradníckeho mesta Modra, časť Harmónia. Vo Vinárstve Miroslav Dudo – VMD produkujeme vína z 10-tich hektárov viníc. Z toho 6 hektárov obrábame v katastri mesta Modra. Ponúkame 13 druhov vín, z ktorých je 10 odrodových a 2 značkové vína (cuveé). Značkové vína vyrábame vyzrievaním v drevených sudoch.

Prvoradým cieľom je ponúkať vysoko kvalitné vína za dostupné ceny.

Víno Mrva & Stanko, a.s.

V dobe, keď trh i celá spoločnosť ešte len hľadali cestu k dobrému vínu, predstavila firma Víno Mrva&Stanko slovenské víno ako moderný nápoj. Víno ako obraz dynamickej krajiny, ktorá je schopná ponúknuť Európe až neobvykle odrodovo čisté víno. Víno harmonické v chuti i vôni, ľahučké ako vánok, plné mladistvej sviežosti, jasu a dovtedy takmer neznámych ovocných tónov, to bola jasná výzva všetkým starým typom vín.

Víno Nichta

Moju spoločnosť Víno Nichta som založil v roku 1997, čím som nadviazal na vinárske tradície našej rodiny, ktoré siahajú do začiatku 20. storočia. Môj prvý dotyk s vinohradníctvom je naveky spojený s 25 árovým vinohradom, ktorý som zdedil po dedovi a začal ho postupne zveľaďovať. Dnes sa moje vinohrady v okolí Čajkova rozprestierajú na ploche 30ha a ich hrozno patrí medzi to najkvalitnejšie na Slovensku. Milujem prácu s hroznom, ktorej sme spolu so ženou Mirkou zasvätili život. Som presvedčený o tom, že lásku k našej práci je na plodoch našich viníc skutočne cítiť. Zrejme ako kroky každého začínajúceho vinára, aj tie moje viedli cez výrobu domáceho sudového vína. Vďaka týmto prvým pokusom som lepšie spoznal svoje hrozno, naučil som sa s ním narábať s úctou, poučil sa z vlastných chýb a dopracoval sa k ozajstnému vínu. Verím, že kvalita a chuť mojich vín Vás presvedčia o láske, s akou k našim hroznám a k procesu výroby vína pristupujem.

Víno Nitra, spol. s r.o.

Víno Nitra, tradičný výrobca skvelého vína
Ponúkame Vám to najlepšie víno zo slovenských viníc. Či už ste milovníkom vína, majiteľom reštaurácie či hotelu, alebo len hľadáte ten správny darček pre Vašich blízkych, isto si vyberiete z našej širokej ponuky bielych, červených a ružových vín. Vyrábame nielen tiché vína, ale tiež vína šumivé.

Slovenský výrobca vín s nepretržitou vyše polstoročnou tradíciou, ktorý sa môže oprieť o vlastné vinohrady v troch oblastiach Slovenska – v Nitrianskej, Južnoslovenskej a Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Hrozno je dopestované v rámci integrovaného systému výroby a následne vyrobené pod dohľadom majstrov vinárov pri použití najmodernejších technológií.

Vinovin - Peter Ščepán

Vína z vinohradu priamo na Váš stôl
Vinovin nadväzuje na bohatú vinársku tradíciu svojich predkov z 19. storočia. V tomto období kúpil Filip Fraňo dom s pivnicou od obce Kučišdorf, terajšie Vinosady a s pomocou svojich troch synov spracovávali svoje hrozno z ich vinohradov, ktoré sa nachádzali v okolí. Víno z ich produkcie zrelo v dubových sudoch umiestnených v pivnici, ktorá bola súčasťou domu a je ňou doteraz na pezinskej ulici v obci Vinosady. V súčasnosti sa pivnica využíva na degustácie vín. V roku 2000 sa členovia vinárskych rodín Fraňovcov a Ščepánovcov spojili a vytvorili spoločnosť s dlhoročnou vinárskou tradíciou.
Napriek tomu, že hrozno nie je výlučne z našej produkcie, mimoriadne dbáme na kvalitu a preto sme v úzkom kontakte s jeho pestovateľmi.

Vins winery

Mladé, dynamicky sa rozvíjajúce vinárstvo
Prvé moje vína uzreli svetlo sveta v roku 2007, kedy sa vyrobilo prvých 7 tisíc fliaš a túžba venovať sa výrobe kvalitných vín sa postupne stala skutočnosťou. Prirodzeným vývojom rástla ročná produkcia na dnešných 50 tisíc fliaš. Sortiment tvoria výlučne vína s chráneným označením pôvodu vyrobené z odrôd ako napr. biele Rulandské Šedé, Rizling Rýnsky, Devín, Chardonnay, Sauvignon alebo červené vína Dunaj, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon a podobne.

Vína vyrábame z hrozna najvyššej kvality a spoločne s našimi partnermi vinohradníkmi, dozeráme na kvalitu suroviny, ktorá je základom pre výrobu kvalitných vín. Pri tvorbe vín sa snažíme zachovať harmóniu, čistotu vôní a chutí tak, aby vína v maximálnej miere priznávali svoj odrodový charakter. Spracovanie hrozna a výroba vína prebieha pomocou najmodernejších technológii a časť produkcie červených vín vyzrieva každoročne v drevených sudoch.

VVD - Dvory nad Žitavou

víno, ktoré chutí
Vinohradnícke a vinárske družstvo VVD obhospodaruje 145 ha vlastných vinohradov v známej vinohradníckej obci Dvory nad Žitavou, ktorá je súčasťou južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. V súčasnosti sa vinohradnícke družstvo sústreďuje hlavne na výrobu kvalitných odrodových vín, kde základnou podmienkou je dopestovanie zdravého a kvalitného hrozna. Ročná produkcia je 600.000 litrov akostných odrodových vín a akostných odrodových vín s prívlastkom. Vína z našej produkcie ponúkame v 3 kolekciách: Vinitory Premium, Gastro ÉÓS a akostné odrodové vína. Novinkou v našej ponuke je nová kolekcia tichích vín s ochranou známkou ÉÓS, ktorá je výsledkom spojenia tradície, modernej technológie, umenia vinára a vynikajúcej polohy vinohradov, ktoré patria medzi najteplejšie a najslnečnejšie vinohradnícke oblasti Slovenska. Naše vína získali mnoho ocenení a medailí na domácich a zahraničných výstavách a takisto sú zastúpene aj v Národnom salóne vín.

Žitavské vinice

Výnimočné vína, pre výnimočných ľudí...
Tak ako, každý človek je niečim iný a výnimočný, tak sa aj my snažíme pristupovať k jednotlivým odrodám. Vyhnúť sa ich úskaliam a využiť ich potenciál naplno. Vína, ktoré u nás ochutnáte majú výrazný odrodový charakter, častokrát sú esenciou danej odrody, no naviac obsahujú aj nezameniteľný podpis Žitavských viníc. Za vínami stoja dvaja ľudia, Jozef Teplan a Tomáš Strelinger. Obaja sú rovnakou mierou podpisaný pod vínami, Tomáš hlavne ako brilantný vinohradník a Jozef ako vinár s neuveriteľnou intuíciou pre vznik veľkých vín.

Ochutnávka vín, Víno Tirnavia 2016

Príďte ochutnať vína vynikajúceho ročníka 2015. Osem šampiónov, tri veľké zlaté medaile, rokordných 57 zlatých medailí viac ako stovka strieborných. K tomu novinky ako oranžové vína či bio hroznové šťavy pre vaše detičky. Kedy? Kde?

 Organizačné pokyny a ceny degustácie

Organizačné pokyny a cena degustácií
Spravuje:  tirnavia Klára Ondrušová