Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
01
december
2017

Furmint Forum 2017

Veľkolepá ochutnávka vín z odrody furmint. Okrem slovenských vín, sa budú dať ochutnať Furminty z Maďarska a to nielen z Tokajskej oblasti. Svoje vína prídu osobne predstaviť vinári z najznámejších slovenských a maďarských vinárstiev. Z netokajských oblastí tu budú Furminty z Balatonu, Balkánu, či zo Slovenska z Belej. Celkovo vás čaká viac ako 100 vín od viac ako 30 vinárov, skvelá príležitosť lepšie spoznať vína tejto jedinečnej odrody. Program zahŕňa takisto odborné workshopy na tému história a súčasnosť odrody Furmint.
01.12.2017 17:00

Ochutnávka vín Vienále Topoľčianky 2016

Ochutnávka vín Vienále Topoľčianky 2016

Verejná ochutnávka súťažných vzoriek a vyhlásenie oficiálnych výsledkov súťaže a odovzdávanie cien - Vienále 2016.

Dátum konania 01.05.2016 10:00
Dátum ukončenia 01.05.2016 20:00
Celé meno Hotel Zámok Topoľčianky
Adresa Parková 1
PSČ 951 93
Mesto Topoľčianky
Štát Slovenská republika
Parková 1, 951 93 Topoľčianky, Slovakia

Organizátor

Château Topoľčianky

Vinárske závody Topoľčianky patria k popredným producentom vín v Nitrianskej vinohradníckej oblasti s dlhodobými skúsenosťami a tradíciou. Spoločnosť bola založená v roku 1993, nadväzuje na úspešnú tradíciu a svoje výrobky predáva pod ochrannou známkou „Château Topoľčianky“. Víno a kvalita sa rodí vo vinici, preto spoločnosť investuje veľkú časť finančných prostriedkov do vlastných vinohradov. Celkovo obhospodarujeme 420 ha viníc v Nitrianskej a Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Podstatná časť bola revitalizovaná výsadbou nových mladých viníc, ktoré sa nachádzajú v špičkových polohách. Šetrným spracovaním hrozna modernou technológiou a pod vedením skúsených technológov prinášame vína, ktoré sa vyznačujú ľahkým, sviežim, odrodovo typickým charakterom. V portfóliu vín je zastúpená široká škála bielych a červených odrôd v kategóriách akostných vín a vín s prívlastkom.

Spoluorganizátor

Zámok Topoľčianky

Klasicistické krídlo zámku dnes slúži ako múzeum historického nábytku a bytových doplnkov, ako obrazov, starých hodín, keramiky, kobercov, vyšívaných orientálnych závesov, zbraní. Všetok mobiliár zámku je pôvodný tak, ako ho tu zanechali poslední šľachtickí majitelia zámku a panstva – arcivojvoda Jozef August Habsburg s manželkou arcivojvodkyňou Augustou, vnučkou cisára Františka Jozefa I., pri svojom odchode zo Zámku v októbri 1918.

Tri renesančné krídla zámku s manardovou nadstavbou slúžia v súčasnosti ako hotelová časť. Ich prízemné časti hostia radi využívajú ako spoločenské miestnosti, reštauráciu a kaviareň.

Almazia - Čajkovič winery

Berme si z minulosti oheň, nie popol.

Fiero Wine

Víno z našich rúk
Fiero Wine je malé rodinné vinárstvo, ktoré založil Jozef Švec z Kmeťova. Jeho ambiciózny syn František, ktorého kamaráti v Anglicku volali Fiero sa uchopil vedenia tohto vinárstva. Nazval ho jednoducho podľa seba a začal tak budovať novú identitu podniku s otcovou tradíciou a kvalitou vína. Základom tohto výnimočného vína je hrozno, ktoré pestujú vlastnými rukami vo vlastných vinohradoch. Vynikajúce poloha vinohradov, ktoré sa nachádzajú v Nitrianskej vinohradníckej oblasti a to v strednej časti Požitavia. Ako celok patrí do Podunajskej nížiny, v ktorej sa nachádzajú najkvalitnejšie pôdy. Vďaka tomuto teroáru produkujú kvalitné odrodové vína s prívlastkom, ktoré majú ovocnú vôňu a príjemnú sviežu chuť. Tento čarovný mok vyrábajú výlučne zo zdravého hrozna na ktoré skoro celý deň prenikajú lúče slnka, ktoré dodávajú hroznu nezameniteľný charakter.

Frtus Winery, s.r.o.

My nechceme byť jedno z mnohých, my chceme byť jedno z mála vinárstiev.
Tak ako hrozno má svoju identitu danú pôdou, podnebím a vinohradníkom, rovnako víno má svojho vinára – tvorcu. Toto nové vinárstvo má svoju jasnú identitu a štýl s akým k vínu pristupuje. Je to cesta úcty a rešpektu voči hroznu, voči vínu a hlavne voči ľuďom, ktorí budú tieto vína piť.
My nechceme byť jedno z mnohých, my chceme byť jedno z mála vinárstiev a preto prinášame niečo čo spojí eleganciu, nápaditosť, štýl a identitu. Niečo, za čím si stojíme a čo patrí len pre tých čo si vážia sami seba, prácu iných a pitie vína je ich životný štýl.

Golguz

Radosť z vína a priateľov
Spoločnosť FOOD FARM Hlohovec uvádza na trh kvalitatívne vyrovnanú kolekciu prémiových vín pod obchodnou značkou „Golguz“.

Či ste už znalcami vína, resp. príležitostnými konzumentmi kvalitných slovenských vín, radi by sme Vám dali do pozornosti jedinečnú kolekciu prémiových vín z Hlohovca.

GOLGUZ je najstaršie pomenovanie Hlohovca z roku 1113 a rovnomenne pomenovaného zaniknutého hradu v Hlohovci.

HR Winery

You are here Home
Vinárstvo sa nachádza v južno-slovenskej vinohradníckej oblasti v obci Gbelce. V súčasnosti obhospodarujeme 240 ha viníc prevažne na južných svahoch. Pestujeme 24 odrôd, ale do vinárstva na spracovanie sa dostávajú len vybrané odrody najlepšej kvality. základnou podmienkou pri výrobe kvalitných vín je využívanie najmodernejších spôsobov pestovania s redukciou úrody ručným zberom a rýchlym spracovaním hrozna.

Hubert J.E., s.r.o.

Keď život chutí
História spoločnosti Hubert J.E. siaha do roku 1825, jednalo sa v tom čase o prvú spoločnosť vyrábajúcu sekt podľa pôvodnej francúzskej metódy mimo Francúzska. Významné úspechy a rozvoj zaznamenala firma najmä pod vedením Johanna E. Huberta a jeho manželky Pauliny. Na miléniovej výstave v Budapešti v r.1896 rakúsky cisár František Jozef I. ohodnotil Hubert slovami ,,Toto šampanské je vynikajúce!”. Prevádzka sa v roku 1952 presunula do Serede, kde pôsobí dodnes. Od roku 2000 sa spoločnosť stala súčasťou skupiny Henkell&Co a koncom roka 2008 prevzala spoločnosť Hubert J. E. do svojho portfólia tiché vína a destiláty pod značkou Vitis Pezinok. Stala sa tak najväčšou vinárskou spoločnosťou na Slovensku. Nosným prvkom značky je cisárom udelený erb Hubertovcov, ktorý sa objavil na etiketách fliaš J. E. Hubert už v 19. stor. Vlajkovou loďou je sekt Johann E. Hubert, vyrobený tradičnou metódou kvasením vo fľaši. Nástupcom veľkých značiek je rad Hubert L'Original.

Chateau Marco, s.r.o.

Tradícia a odbornosť
Sme rodinná firma, ktorá sa venuje pestovaniu hrozna aj jeho spracovaniu na víno. Na výrobu vína používame iba vlastné hrozno z našich strekovských vinohradov, pretože sme presvedčení o tom, že iba z kvalitnej suroviny sa dá urobiť dobré víno. Tým že spracovávame iba vlastné hrozno plne zodpovedáme za deklarovanú kvalitu. Vyrábame iba odrodové vína s prívlastkom.
Používame moderné vinárske metódy, riadené kvasenie, vymrazovanie a v prípade potreby zohrievanie. Týmito fyzikálnymi metódami výroby vína predchádzame používaniu chemických či biologických prípravkov. Pri spracovaní modrých odrôd používame vinifikátor.

Chateau Modra, a. s.

Tradícia je pre nás záväzkom vyrábať vína, ktoré nesklamú
Príbeh vinárstva Chateau Modra sa začal písať v 90.rokoch, kedy sa PhDr. Eduard Šebo rozhodol pokračovať vo vinohradníckych a vinárskych činnostiach svojich predkov. Podnikanie začal ako samostatne hospodáriaci roľník, pričom táto jeho činnosť vyústila v roku 1998 k založeniu vinárstva Chateau Modra.
V súčasnosti sa vinárstvo špecializuje na výrobu prémiových vín, ktoré pochádzajú výlučne z vlastných viníc. Tie sa rozprestierajú v troch oblastiach Slovenska – v Malokarpatskej (Modra, Pezinok, Šenkvice), v Nitrianskej (Malanta) a v Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti (Galanta, Hubice, Strekov).
Odrodová štruktúra vinohradov je veľmi pestrá, pričom zahŕňa okrem tradičných odrôd, akými sú Veltlínske zelené, Frankovka modrá, aj svetové odrody Chardonnay, Cabernet Sauvignon, ako aj exkluzívne slovenské novošľachtence Dunaj, Nitria, Hron a Devín.

Chowaniec & Krajčírovič

Naša firma Vínne pivnice Svätý Jur, spol. s r.o. vznikla v roku 2001 spojením dvoch vinárov. Petra Chowanieca, známeho na trhu kolekciou odrodových vín ročníka 2000 a Juraja Krajčíroviča, vinohradníka a vinára produkujúceho sudové vína vynikajúcej kvality. V súčasnosti obidvaja budujeme spoločnú prevádzku zameranú na výrobu odrodových vín, s dôrazom na využitie domácej suroviny zo Svätého Jura. Uvedomujeme si bohatú históriu vinohradníctva a vinárstva vo Svätom Jure a naším cieľom je nadviazať na časy, keď sa Svätojurské víno považovalo za najlepšie v Uhorsku a kupci ho rozvážali do mnohých krajín Európy. Vinohradníctvo a vinárstvo chápeme nielen ako výrobné odvetvie produkujúce víno. Za svojou činnosťou vidíme úzky kontakt s prírodou a náš podiel na tvorbe krajiny okolo nás. Vyrobené víno je reprezentantom oblasti, mesta, ľudí, ktorí sa na jeho výrobe podieľali. Zapája sa tak do vytvárania kultúrneho obrazu kraja, z ktorého pochádza.

Juraj Štiglic - Vinárske združenie Modra

Vinum animi speculum / víno je zrkadlom duše /
Vinohradnícko vinárska firma ŠTIGLIC - Vinárske združenie Modra prevzala rodinnú tradíciu pestovania viniča a výroby vína, ktorým nadväzuje na bohaté skúsenosti modranského vinárstva. Rodinný podnik si zakladá hlavne na vlastnej produkcii hrozna. Na svahoch Malých Karpát vo svojich vinohradoch sa venuje tradičným odrodám, typickým pre tento chýrny vinársky kraj. Z bielych odrôd hlavne Veltlínske zelené, Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Rulandské biele a s červených odrôd Svätovavrinecké, Frankovka modrá, Alibernet, Merlot. Firma postupne modernizovala svoju výrobu a tak je v súčasnosti pripravená aj na spracovanie nových odrôd hlavne slovenských novošlachtencov. Biele vína Prezident a červené Brillant a Contessa sú vysoko kvalitné značky, ktoré sa stali veľmi obľúbenými medzi znalcami dobrého vína. Firma Štiglic sa pravidelne zúčastňuje na výstavách vín doma i v zahraničí, odkiaľ si prináša množstvo ocenení.

Juraj Zápražný

Vinárstvo Juraj Zápražný je rodinná firma, ktorá rozvíja vinohradnícke a vinárske remeslo po svojich predkoch. Spoločnosť patrí objemom výroby medzi menšie firmy. Naša produkcia je maximálne 100 tisíc fliaš ročne, aby bola zachovaná špičková kvalita vína. Naším zákazníkom ponúkame predovšetkým akostné vína a akostné vína s prívlastkom. Sortiment vína je veľmi rôznorodý. Biele vína: Müller Thurgau, Veltlínske zelené, Rizling vlašský, Chardonnay, Sauvignon, Rulandské šedé, Devín, Tramín červený. Ružové vína: Merlot rosé a Cabernet Sauvignon rosé. Červené vína: Rulandské modré, Frankovka modrá, Alibernet, Merlot, Cabernet Sauvignon. Časť hrozna pochádza z našich vinohradov v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Hrozno z Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti nakupujeme od našich stálych dodávateľov, ktorí nám vedia dopestovať tú najkvalitnejšiu surovinu.

Karpatská Perla, s.r.o.

Pekné víno a bodka.
KARPATSKÁ PERLA je rodinné vinárstvo zo Šenkvíc, ktoré založili manželia Margita a Ladislav Šebovci v roku 1991. V roku 2011 a 2012 sme získali ocenenie Vinárstvo roka, ktoré nám udelil Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku. Filozofiou nášhou vinárstva je motto "Perly sa rodia vo vinohrade", pretože kvalitu vína ovplyvňuje starostlivosť vo vinici. Väčšina našich vín pochádza z 50 hektárov vlastných viníc v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Najväčšia vinica Suchý vrch, obrábaná v súlade s princípmi integrovanej produkcie, leží na súvislej ploche 28 hektárov. Vyrábame vína s chráneným označením pôvodu v kolekciách JAGNET, VARIETO a DÍLEMÚRE a cuvée 4 ŽIVLY z najlepších odrôd ročníka. Pre Spolok sv. Vojtecha spracovávame omšové vína na liturgické účely. Okrem toho vyrábame vína v limitovaných edíciách a hroznovú šťavu BOBULO.

Lesy Slovenskej republiky, štátny podnik Odštepný závod Topoľčianky

Každého návštevníka Topoľčianok, ale aj kolegov z iných OZ, prekvapí informácia, že Odštepný závod Topoľčianky je producentom vlastných vín najvyššej kvality. OZ Topoľčianky obhospodaruje vinohrady na výmere 3,42 ha. Vinohrady prešli v posledných rokoch rozsiahlou rekonštrukciou, najmä druhovej skladby pestovaných odrôd vínnej révy. Bola zmodernizovaná aj vlastná pivnica, kde sa hrozno z vlastných viníc aj spracováva. Po úplnom dokončení rekonštrukcie vinohradu a dobrej úrode sa predpokladá produkcia 10 až 13 tis. litrov vína. Množstvo ocenení z rôznych vinárskych súťaží a aj zväčšujúci sa záujem verejnosti o kvalitné vína, inšpiroval Odštepný závod Topoľčianky aj k prevádzkovaniu vlastnej predajne vína. Tak sa produkcia veľmi kvalitného vína, pôvodne určená len pre vnútorné potreby podniku LESY SR, š. p. dostala aj do povedomia širokej skupiny milovníkov kvalitného vína.

Michal Sadloň - vinárstvo

Firma Michal Sadloň - vinárstvo nadväzuje na bohaté skúsenosti limbašského vinárstva od roku 1996. Meno majiteľa v názve firmy je zárukou kvality produktov a vzťahov so zákazníkmi. Sídlo firmy na Vinohradníckej ulici 53 v Limbachu je zároveň strediskom na spracovanie a výrobu vína. Vinárstvo vyrába a ponúka vína tiché, sýtené, odrodové a vína s prívlastkom. Modernizáciou technológie výroby muštov a vín sme dosiahli vysoký pokrok a ohodnotenie zo strany spotrebiteľov. Obhospodarujeme cca 60 ha vinohradov v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Pri obrábaní vinohradov v Limbachu sa snažíme udržiavať odrodu Silvánske zelené a Silvánske červené, ktoré Limbach preslávili. O kvalite našich vín, svedčí nemálo ocenení na miestnych, oblastných a zahraničných výstavách vín. V posledných rokoch sme zaznamenali úspech vo výrobe vín barikových a najnovšie sme potešili svojich zákazníkov vínami typu rosé: Cabernet Sauvignon rosé a Frankovka modrá rosé.

Movino, spol. s r.o.

Umenie chuti...
Spoločnosť Movino predstavuje najväčšieho výrobcu vín v Stredoslovenskej vinohradníckej oblasti s bohatými skúsenosťami vo výrobe vína. Ponúka širokú škálu vín s typickým charakterom vzhľadom na pôdnoklimatické vlastnosti tejto oblasti. Výroba vína prebieha v prevádzkach vo Veľkom Krtíši a v Čebovciach. Ročná produkcia sa za posledné roky ustálila na hranici 12 až 15 000 hl vína z čoho cca 12% produkcie fľašových vín tvoria vína s prívlastkom. Prevádzka je dimenzovaná na spracovanie 10 000 ton hrozna a skladovanie 75 000 hl vína. Agro-Movino obhospodaruje vinohrady o rozlohe 200 ha.

Najväčšia vínna pivnica v Pukanci

V pivnici poznačenej časom i nezáujmom človeka sa spočiatku v jednoduchých podmienkach začalo rodiť víno, ktorého pôvod treba hľadať v najvyššie položených viniciach na Slovensku na úpätí Štiavnických vrchov. Dnes je to víno, v ktorom cítiť prácu a um vinohradníka ako aj maximálnu starostlivosť a srdce vinára. Víno, ktoré zasiahne zmysly priamo a intenzívne. Víno plné minerality jedinečného sopečného podložia, sviežosti, či rafinovanej ležérnosti.

neco estate winery

Dobré víno je dobrý priateľ,keď s ním viete vychádzať. (W. Shakespeare)
Spoločnosť New Concept spol. s r. o., Bratislava pôsobí v oblasti výroby vína od roku 1997. Na trh uvádza vína pod značkou neco estate winery. Myšlienka Andreja Dušana Liptáka na založenie vinárstva vznikla spontánne. Na začiatku bol nákup vinohradov a výroba vína pre vlastnú spotrebu, bez ambícií vyrábať veľké objemy. Dnes firma obhospodaruje 2,5 ha vlastných vinohradov v Strekove, zbytok hrozna vykupuje od svojho dodávateľa z Mužle, zo špičkového honu Rezhegy z Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti a taktiež spolupracuje s Poľnohospodárskym družstvom Vajnory pri výkupe hrozna z Malokarpatskej vinohradnickej oblasti.

PD Mojmírovce

Lahodná chuť skvelého vína
Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."

Pereg

V čase svojho vzniku sa spoločnosť PEREG vyprofilovala vo svojom podnikaní v oblasti výroby odrodových hroznových vín a vín z liečivých plodov Arónie čiernoplodej, ktoré dodávame do lekární a bio-predajní. Naše ovocné vína z čiernych ríbezlí sú ocenené medailami z výstav. Tento rok získalo naše Víno z čiernych ríbezlí zlatú medailu a na základe toho získalo aj titul Šampión výstavy Devínsky strapec 2011. Taktiež sme vytvorili Cuvée Čierny PEREG kupážou vína z čiernych ríbezlí a Arónie, čím vzniklo víno ocenené zlatou medailou a Šampiónom výstavy v Bratislave v Devíne v roku 2008. Sme priekopníkmi energeticky nabitých vín a festivalových nápojov, ktoré firma produkuje pod značkou Sexplosiv ( www.sexplosiv.sk ) Vyvíjame a pripravujeme výrobu vysokokvalitných sirupov bez pridania cukru, získané výlučne odparením vody zo štiav, ktoré budú určené pre koktailové bary-miešané nápoje, ale hlavne pre deti, ktorých rodičia myslia a majú vedomosti o zdravej výžive.

Pivnica Malé Ripňany - Vinum Nobile

Exkluzívne slovenské vína
Vinum Nobile v sebe nesie ducha najvyššej kvality. Svojou bohatou chuťou a rozmanitosťou, vďaka využívaniu tých najkvalitnejších ingrediencií z najlepšieho hrozna, vytvára jedinečný a nezabudnuteľný zážitok. Užite si jeho ušľachtilosť, užite si Vinum Nobile. Prinášame Vám Jedinečnú Limitovanú Sériu Najkvalitnejších Slovenských Vín. Vína s prívlastkom z vybraného ručne zbieraného hrozna.

Pivnica Orechová

Vinohradnícko – vinárska spoločnosť Regia TT,s.r.o. – Pivnica Orechová, sa zameriava na produkciu charakteristických, vysokokvalitných prírodných vín vyrábaných z hrozna dopestovaného vo vlastných vinohradoch na rozlohe 54 hektárov. Vinohradnícke trate patria do Východoslovenskej vinohradníckej oblasti na juhozápadných svahoch pohoria Vihorlat a sú začlenené do Sobranského vinohradníckeho rajónu. Na juhu susedíme s Tokajským rajónom .

Vinohradnícka a vinárska produkcia Pivnice Orechová ja veľmi úzko prepojená. Vinohrady sú situované priamo v obci Orechová, v bezprostrednej blízkosti sídla a spracovateľských kapacít firmy .
História firmy Regia TT s.r.o. - Pivnica Orechová, sa datuje od roku 1994 a je pokračovaním histórie Šľachtiteľskej stanice Orechová. Šľachtiteľská stanica bola súčasťou Komplexného výskumného ústavu vinohradníckeho a vinárskeho v Bratislave a bola v Orechovej zriadená v roku 1966 .

Pivnica Radošina, s.r.o.

Vážení priatelia vína,
sme vinárskou spoločnosťou a naším zámerom je pokračovať v tradícii výroby kvalitných radošinských vín. Od vzniku v r. 2004 obohacujeme trh o radošinské vína s veľkolepou vínárskou históriou.
Produkujeme vína najmä z vlastného vinohradu, ktorý sa rozprestiera priamo nad vínnou pivnicou na ploche 33 ha. Redukcia úrod a starostlivé ošetrovanie viniča v systéme integrovanej produkcie sú pre nás samozrejmosťou. Južná orientácia našich viníc a vápencovo dolomitické podložie pôd dávajú vyniknúť hlavne burgundským odrodám viniča: Burgundské modré /Pinot noir/, Burgundské biele /Pinot blanc/, Burgundské šedé /Pinot gris/ - z neho vyrábame naše najznámejšie víno Radošinský Klevner, ktorý bol dodávaný na anglický kráľovský dvor a tomuto vínu bol udelený certifikát. Radošinský Klevner zažil svoj comeback v anglickej kráľovskej rodine aj pri poslednej návšteve Kráľovnej Alžbety II. na Slovensku. Víno nechýbalo ani na stoloch pri návšteve Slovenska pápežom Jánom Pavlom II.

Pivnica Tibava s.r.o.

Firma PIVNICA TIBAVA s.r.o. od roku 2000 úspešne spracúva hrozno a vyrába víno, vysádza nové vinice a modernizuje ako vinohradnícke tak i spracovateľlské kapacity podniku, investuje do rozvoja regiónu formou rekonštrukcie pôvodnej Tibavskej pivnice na výnimočné agroturisticko-gastronomické zariadenie, ktoré v blízkej budúcnosti prinesie široké spektrum možností aktívneho oddychu v lone prírody, ako aj neopakovateľné zážitky pri degustáciách vína v autentickom prostredí vínnej pivnice a archívu spolu s vysoko-kvalitnými gastronomickými a ubytovacími službami.
Súčasná prevádzka na spracovanie hrozna a výrobu vína ako aj firemná predajňa a administratívne zázemie firmy sídli v Sobranciach a prechádza postupnou rozsiahlou modernizáciou. Vďaka tomu v súčasnosti poskytuje čoraz širšie možnosti vysoko-kvalitnej práce so surovinami za použitia nových šetrných technológií a metód spracovania hrozna, ošetrovania muštov a vín, čo dopomáha zvýrazniť kvalitatívne charakteristiky tibavského vína.

Polák winery, s. r. o.

Vína ktoré prešli rukami vinára a on nič podstatné nemusel delegovať na iných
Vinársku spoločnosť JANOUŠEK založil v roku 2006 manažér Ing. Mário Polák a enológ Ing. Roman Janoušek. Vína z ich produkcie: Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Veltlínske zelené, Chardonnay, Rulandské šedé, Pálava, Frankovka modrá, Rulandské modré, Alibernet, Zweigeltrebe a Cabernet Sauvignon - sa okamžite zaradili medzi slovenskú elitu a gurmáni sa o nich vyjadrujú v superlatívoch. Ing. Mário Polák, Branislav Valjent a Ing. Jurajom Somorovský tvoria v súčastnosti cieľavedomý, pracovný a úspešný team tejto spoločnosti, s vynikajúcim renomé doma i v zahraničí.

Šintavan s.r.o.

Vinohradnícko - vinárska spoločnosť ŠINTAVAN vznikla v roku 1996 a nadväzuje na tradíciu bývalého roľníckeho družstva. Firma hospodári na ľavom brehu rieky Váh v predhorí Považského Inovca v Nitrianskej vinohradníckej oblasti. Obhospodaruje 102 ha viníc v katastri obce Vinohrady nad Váhom. Orientácia vinohradov s južným a juhozápadným sklonom vytvára výborné prírodné podmienky na výrobu kvalitných vín. Hrozno dosahuje vysokú cukornatosť s intenzívnou chuťou a výrazne príjemnými kyselinkami. Ročná produkcia je 80 000 l, pričom vína vynikajú odrodovým charakterom, arómou a sviežosťou a sú vyrábané z hrozna, dopestovaného výlučne v našich viniciach. V našej lokalite sa darí bielym odrodám, ako je Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Devín, Feteasca regala, Rulandské biele, Sauvignon, Veltlínske zelené a červeným odrodám ako sú Frankovka modrá, Cabernet Sauvignon, Alibernet, Svätovavrinecké a Dunaj.

Velkeer

Velkeer, obnovená tradícia 1113
Naša rodina má vysadených takmer 11 hektárov vlastných vinohradov v bezprostrednej blízkosti pivnice. To zabezpečuje, že naše sú vína vyrábané z hrozna tej najvyššej akosti. Vďaka kombinácii tradičných vinárskych postupov a tých najmodernejších technológií dokážeme do každej fľaše zazátkovať príbeh plný výnimočnej chuti a vône.

Rozmaznajte vaše chuťové poháriky dúškom vína Velkeer.

Villa Vino Rača a.s.

Budujeme komunitu milovníkov račianskeho vína
Spoločnosť Villa Vino Rača a.s., je pokračovateľom bohatej tradície v tejto oblasti, ktorá je od nepamäti spätá s vinohradníctvom a s výrobou kvalitných vín. Ťažiskom produkcie spoločnosti, ktorá sa rozsahom výroby zaraďuje medzi stredné vinárske firmy, sú akostné odrodové biele a červené vína a podľa podmienok a kvality konkrétneho ročníka aj vína s prívlastkom.

Vinárstvo Durdovanský

Vysoká kvalita za primeranú cenu.
Malé vinárstvo Dušana Durdovanského sa nachádza v malebnej dedinke Vinosady, ktorá sa rozprestiera pod úpätím Malých Karpát medzi známymi vinohradníckymi mestečkami Pezinkom a Modrou.
Pri zrode vinárstva stála rodinná tradícia. Rodinná tradícia bola založená na starostlivom spracovávaní hrozna, ktoré nakupovali od rôznych družstiev a súkromných pestovateľov a aj teraz tomu nie je inak. Pri výrobe vína sa snažia spájať modernú s tradičnou technológiou výroby vína. Výsledkom sú vína vysokej kvality za primeranú cenu.
Filozofia vinárstva Dušana Durdovanského je založená na produkcii akostných odrodových vín a akostných vín s prívlastkom. Hrozno, z ktorého pochádza produkcia vín, je dopestované na úrodných vinohradoch Malokarpatskej vinohradníckej oblasti, prevažne v pezinskom rajóne.

Vinárstvo Ratuzky

Hospodárime na 2 vinohradoch o rozlohe 0,60 ha rodičovskej vinice vo Vinosadoch, v modranskom vinohradníckom rajóne, avšak väčšiu časť hrozna nakupujeme od zmluvných vinohradníkov prevažne z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti.

Dorábame a uprednostňujeme hlavne odrody, ktorým miestne pôdne a klimatické podmienky najviac vyhovujú : Veltlínske zelené, Rulandské biele, Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Frankovka modrá, Muller Thurgau.

Hrozno spracúvame najmodernejšou technológiou vo svojej pivnici, kde víno kvasí pri regulovanej teplote a vyzrieva v nerezových cisternách, plastových nádobách a drevených sudoch.

Vína z našeho vinárstva sú odrodovo typické, suché, svieže, chuťovo čisté s príjemnými kyselinami, v ktorých vyniká typický malokarpatský terroir.

Vinárstvo Trnovec

Výroba odrodových vín modernou technológiou z hrozna dopestovaného vo vlastných viniciach
Skúsenosti z vinohradnícko-vínárskej výroby zbieral Ing.Ladislav Trnovec od roku 1979. Práve to ho priviedlo k rozhodnutiu osamostatniť sa, a uplatniť ich v rodinnom vinárskom podniku v Nitrianskom vinohradníckom rajóne.

V súčasnosti firma obhospodaruje 16,5 ha vinohradov. Na výrobu vína používa až 95 percent hrozna dopestovaného vo vlastných viniciach a zvyšných 5 percent nakupuje od pestovateľov hrozna výlučne z Nitrianskej vinohradníckej oblasti. Technológia je zameraná na výrobu kvalitných akostných odrodových vín a akostných vín s prívlastkom.

Ohľaduplný prístup k zberu hrozna a jeho spracovaniu, a následné operácie vrátane riadeného kvasenia sú nastavené tak, aby vína dosiahli najvyššie analytické a senzorické parametre.

Firma vyrába i vína, ktoré sú zaradené do najvyšších stupňov uplatňovanej kategorizácie na Slovensku.

Vinárstvo Vinkor

Znalosť vína môže byť radosťou po celý život človeka
Vinohradnícko-vinárska firma Vinkor nadväzuje na dlhoročné skúsenosti z pestovania hrozna a výroby vína tradičných vinárskych rodín Vrškovcov a Zárubovcov z Vinosadov. Cieľom a zámerom firmy je pokračovať v tradícii výroby malokarpatských vín s dôrazom na kvalitu. Pri výrobe vína sa zameriavame na vína, ktorým najlepšie vyhovujú pôdne a klimatické podmienky Malokarpatského vinohradníckeho regiónu.
Z bielych odrôd sú to: Veltlínske zelené, Rizling Rýnsky, Rizling vlašský, Rulandské biele, Sauvignon, Chardonnay, z červených odrôd Dornfelder, Frankovka modrá, Cabernet sauvignon. Vína z našej produkcie sú svieže, chuťovo čisté s lahodnými kyselinami a jemným tónom malokarpatskej pôdy. Ku kvalite vín významnou mierou prispieva osvedčená technológia ich spracovania a výroby s použitím modernej technológie riadeného kvasenia. Vína značky VINKOR boli ocenené na domácich i zahraničných výstavách vín a ich typickú chuť môžete ochutnať priamo u vinára vo Vinosadoch.

Vinhor

Naša rodina rovnako zhodnocuje vinohradnícke a vinárske vedomosti získané tradíciou a skúsenosťami, ako aj moderné technologické postupy.

Najväčsím uznaním pre nás je, ak Vám naše víno chutí. Ak pri jeho konzumácii prežívate príjemné chvíle v kruhu svojich rodín a priateľov.

Vinidi s. r. o.

víno, čo vás drží nad vodou
Odkiaľ pochádza slovo Vinidi? Niečo s vínom, ale čo presne? Nuž pravda je taká, že Vinidi v pôvodnom význame nemá s vínom nič spoločné. Volali tak totiž Slovanov ešte dávno pred vznikom Samovej ríše. Vzdávajúc hold takmer tritisícročnej tradícii pestovania viniča a výroby vína na území dnešného Slovenska, rozhodli sme sa našu spoločnosť pomenovať názvom Vinidi. Symbolizuje nerozlučnú spojitosť vín s pôdou, podnebím a umom našich ľudí.

Víno Horváth

Naša rodina sa zaoberá pestovaním vinohradu od roku 1985, kedy sme nadviazali na tradíciu našich predkov a vysadili prvú vinicu. V súčasnej dobe obhospodarujeme 3 ha. vlastných a prenajatých viníc, ktoré sa nachádzajú v štyroch vinohradníckych honoch skalického vinohradníckeho rajóna.

Do práce vo vinici je zapojená celá rodina. Väčšinu prác je potrebné robiť ručne, pričom všetko naše úsilie smeruje k tomu, aby sme mali v čase vinobrania k dispozícii tú najlepšiu surovinu na výrobu kvalitných vín.

Víno vyrábame z hrozna, ktoré je ručne zberané a šetrne spracované. Naším cieľom je vyrábať menšie partie vín vysokej kvality, o čom svedčia viaceré ocenenia z prestížnych vinárskych akcií a výstav vín.

Zameriavame sa hlavne na tradičné regionálne vína Skalický rubín a Skalická frankovka.

Víno Levice s.r.o.

Spoločnosť bola založená zakladateľskou listinou dňa 28.5.2001 s cieľom získať vo verejnej dražbe objekty vinárskych závodov Levice,štátny podnik Nitra, od správcu konkurznej podstaty. Spolu s vinárskymi závodmi spoločnosť získala aj bývalé hradné, schoellerovské pivnice v dĺžke cca 100 metrov, ktoré svojou výškou až 4 metre a šírkou 4,5 metra nemajú na Slovensku obdobu a svedčia o kombinovanom využití podzemných priestorov na spracovanie a uloženie vínnej révy. Roky 2001 – 2004 boli rokmi obnovy zdevastovaných prevádzkových a výrobných priestorov a hľadania obchodných partnerov na dodávku kvalitných surovín s cieľom pokračovať v tradícii výroby vína v levickom regióne.
Kvalitnou a širokou ponukou sudového vína plnej chuti v prijateľných cenových reláciach si spoločnosť postupne získala svojich verných zákazníkov. Korektné vzťahy, či už k vinohradníkom, ako aj voči zákazníkom, boli základom na postupné vytvorenie dobrého mena spoločnosti u obchodných partnerov a k následnému vybudova

Víno Matyšák

Víno je zrkadlom krajiny
Máloktorá značka na Slovensku sa môže pochváliť takým dynamickým a progresívnym rozvojom, ako rodinné vinárstvo Petra Matyšáka. Od založenia vinárstva v roku 1989 uplynulo dvadsaťtri rokov. Nové pivničné hospodárstvo postavené v roku 2002 na pezinskej Glejovke je vybavené najmodernejšími technológiami na šetrné spracovanie hrozna. Umožňuje výrobu hroznových vín najvyššej kvality. V roku 2006 v ňom pribudla samostatná pivnica na zrenie vína v dubových a v barikových sudoch. Postupne sa inovovali zariadenia lisovne a predfermentačnej úpravy hroznových muštov. Nový pneumatický lis dokáže spracovať hrozno pri nízkom tlaku pod atmosférou dusíka. Automatické vinifikátory s reguláciou teploty zabezpečujú v inertnom prostredí pri pomalej cirkulácii kvasiaceho muštu, ktorý je v kontakte s bobuľami hrozna, výrobu odrodových vín čistej vône a plnej harmonickej chute.

Víno Nichta

Moju spoločnosť Víno Nichta som založil v roku 1997, čím som nadviazal na vinárske tradície našej rodiny, ktoré siahajú do začiatku 20. storočia. Môj prvý dotyk s vinohradníctvom je naveky spojený s 25 árovým vinohradom, ktorý som zdedil po dedovi a začal ho postupne zveľaďovať. Dnes sa moje vinohrady v okolí Čajkova rozprestierajú na ploche 30ha a ich hrozno patrí medzi to najkvalitnejšie na Slovensku. Milujem prácu s hroznom, ktorej sme spolu so ženou Mirkou zasvätili život. Som presvedčený o tom, že lásku k našej práci je na plodoch našich viníc skutočne cítiť. Zrejme ako kroky každého začínajúceho vinára, aj tie moje viedli cez výrobu domáceho sudového vína. Vďaka týmto prvým pokusom som lepšie spoznal svoje hrozno, naučil som sa s ním narábať s úctou, poučil sa z vlastných chýb a dopracoval sa k ozajstnému vínu. Verím, že kvalita a chuť mojich vín Vás presvedčia o láske, s akou k našim hroznám a k procesu výroby vína pristupujem.

Vinop - Packa

Nadviazali sme na dlhoročnú rodinnú tradíciu výroby vína. Naša pivnica sa nachádza vo Vinosadoch , v známej Malokarpatskej vinohradníckej oblasti, z ktorej pochádza aj hrozno, ktoré používame na výrobu našich vín. Pri samotnej výrobe vína využívame tradičné postupy v spojení s modernou technológiou riadeného kvasenia.

Vinovin - Peter Ščepán

Vína z vinohradu priamo na Váš stôl
Vinovin nadväzuje na bohatú vinársku tradíciu svojich predkov z 19. storočia. V tomto období kúpil Filip Fraňo dom s pivnicou od obce Kučišdorf, terajšie Vinosady a s pomocou svojich troch synov spracovávali svoje hrozno z ich vinohradov, ktoré sa nachádzali v okolí. Víno z ich produkcie zrelo v dubových sudoch umiestnených v pivnici, ktorá bola súčasťou domu a je ňou doteraz na pezinskej ulici v obci Vinosady. V súčasnosti sa pivnica využíva na degustácie vín. V roku 2000 sa členovia vinárskych rodín Fraňovcov a Ščepánovcov spojili a vytvorili spoločnosť s dlhoročnou vinárskou tradíciou.
Napriek tomu, že hrozno nie je výlučne z našej produkcie, mimoriadne dbáme na kvalitu a preto sme v úzkom kontakte s jeho pestovateľmi.

Vins winery

Mladé, dynamicky sa rozvíjajúce vinárstvo
Prvé moje vína uzreli svetlo sveta v roku 2007, kedy sa vyrobilo prvých 7 tisíc fliaš a túžba venovať sa výrobe kvalitných vín sa postupne stala skutočnosťou. Prirodzeným vývojom rástla ročná produkcia na dnešných 50 tisíc fliaš. Sortiment tvoria výlučne vína s chráneným označením pôvodu vyrobené z odrôd ako napr. biele Rulandské Šedé, Rizling Rýnsky, Devín, Chardonnay, Sauvignon alebo červené vína Dunaj, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon a podobne.

Vína vyrábame z hrozna najvyššej kvality a spoločne s našimi partnermi vinohradníkmi, dozeráme na kvalitu suroviny, ktorá je základom pre výrobu kvalitných vín. Pri tvorbe vín sa snažíme zachovať harmóniu, čistotu vôní a chutí tak, aby vína v maximálnej miere priznávali svoj odrodový charakter. Spracovanie hrozna a výroba vína prebieha pomocou najmodernejších technológii a časť produkcie červených vín vyzrieva každoročne v drevených sudoch.

VPS - Vinohradníctvo Pavelka a syn, s. r. o.

Život je príliš krátky na to, aby sme pili zlé víno!
Vinohradníctvo a vinárstvo založil v roku 1995 Ing. Milan Pavelka. Svoje dlhoročné skúsenosti z oblasti pestovania hrozna a výroby vína ako aj pokračovaním tradície svojich predkov, zúročil vo svojom rodinnom vinárstve. Keďže do vienka dostali vinársku krv aj jeho deti, sprevádzajú ho pri jeho životnom diele a plnení sna ruka v ruke aj s manželkou. V roku 1997 získalo víno Pavelka® prvú štátnu kontrolnú známku čo len potvrdilo výnimočné postavenie vinárstva na slovenskom trhu. Od tej doby je víno Pavelka® zárukou prvotriednej kvality a dáva šancu spoznať terroir toho najlepšieho z Malých Karpát. Vinohradníctvo Pavelka a syn, s.r.o. dnes obhospodaruje 50 ha vlastných viníc v srdci malokarpatskej vinohradníckej oblasti v Pezinku z ktorých 5 ha každoročne obnovuje a zveľaďuje.
Od začiatku založenia nášho rodinného vinárstva je na prvom mieste kvalita, poctivá práca pri starostlivosti o vinice a dopestovaní hrozna ako aj následnej produkcii výnimočných vín.

VVD - Dvory nad Žitavou

víno, ktoré chutí
Vinohradnícke a vinárske družstvo VVD obhospodaruje 145 ha vlastných vinohradov v známej vinohradníckej obci Dvory nad Žitavou, ktorá je súčasťou južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. V súčasnosti sa vinohradnícke družstvo sústreďuje hlavne na výrobu kvalitných odrodových vín, kde základnou podmienkou je dopestovanie zdravého a kvalitného hrozna. Ročná produkcia je 600.000 litrov akostných odrodových vín a akostných odrodových vín s prívlastkom. Vína z našej produkcie ponúkame v 3 kolekciách: Vinitory Premium, Gastro ÉÓS a akostné odrodové vína. Novinkou v našej ponuke je nová kolekcia tichích vín s ochranou známkou ÉÓS, ktorá je výsledkom spojenia tradície, modernej technológie, umenia vinára a vynikajúcej polohy vinohradov, ktoré patria medzi najteplejšie a najslnečnejšie vinohradnícke oblasti Slovenska. Naše vína získali mnoho ocenení a medailí na domácich a zahraničných výstavách a takisto sú zastúpene aj v Národnom salóne vín.
Spravuje:  tibor