Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
01
december
2017

Furmint Forum 2017

Veľkolepá ochutnávka vín z odrody furmint. Okrem slovenských vín, sa budú dať ochutnať Furminty z Maďarska a to nielen z Tokajskej oblasti. Svoje vína prídu osobne predstaviť vinári z najznámejších slovenských a maďarských vinárstiev. Z netokajských oblastí tu budú Furminty z Balatonu, Balkánu, či zo Slovenska z Belej. Celkovo vás čaká viac ako 100 vín od viac ako 30 vinárov, skvelá príležitosť lepšie spoznať vína tejto jedinečnej odrody. Program zahŕňa takisto odborné workshopy na tému história a súčasnosť odrody Furmint.
01.12.2017 17:00

Festival ružových vín 2015

Festival ružových vín 2015

Siedmy ročník Festivalu ružových vín spojených s prehliadkou malých rodinných vinárstviev.
Vstupenky v cene 15€ (súčasťou je 5€ voucher na nákup vína u vinárov) je možné zakúpiť v NISYS, alebo na ticketportal.sk
Vstupenky za vínny pas si môžete vymeniť v Ponitrianskom múzeu od 12:00 a užite si úsmev leta na Festivale ružových vín.

Dátum konania 20.06.2015 13:00
Dátum ukončenia 20.06.2015 21:00
Celé meno centrum mesta Nitra (Ponitrianske múzeum, vybrané kaviarne, reštaurácie a bary)
Adresa Svätoplukokovo námestie
PSČ 949 01
Mesto Nitra
Štát Slovenská republika
Svätoplukokovo námestie, 949 01 Nitra, Slovakia

Organizátor

Gio Caffé

Prevádzka Nitra, Organizátor Festivalu ružových vín v Nitre

Spoluorganizátor

PD Mojmírovce

Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."

Vinárstvo Anton Uhnák

Hrozno pestujeme výhradne v Čajkove, kde obhospodarujeme približne 5 hektárov vinohradov v honoch Sádovie, Podhorie, Vinná Dolina a Deberča. Ročná produkcia je 40 000 litrov vína. Sortiment tvoria u nás tradičné odrody ako Pesecká leánka (Feteasca regala), Veltlínske zelené, Rizling, Pinot blanc (Rulandské biele), Frankovka modrá… Pri výrobe vína sa snažíme nechať vínam ich prirodzený charakter tým, že používame len prirodzené kvasinky, ktoré sa nachádzajú v bobuliach hrozna.
Spracovanie a výroba vína prebieha pomocou moderných technológií, ale radi experimentujeme pri procese kvasenia. Jedinečný charakter a mineralitu našim vínam dodáva tufové a andezitové podložie pochádzajúce zo sopečných vyvrenín Štiavnických vrchov.

Navara Vinárstvo s. r. o.

Firma vsadila na kvalitu a výhradne sa špecializuje na výrobu prívlastkových vín. Väčšina hrozna pochádza od vinohradníkov z Malokarpatskej a Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Pri výrobe bielych vín uplatňuje reduktívnu technológiu a červené víno dozvrieva v barikových sudoch.
Umelecká adjustáž etikiet je tým, podľa čoho je vína možné dokonale rozpoznať. Pri koncepcií etikiet vinárstvo vychádza z tesného spojenia chute a umenia.

Žitavské vinice

Tak ako, každý človek je niečim iný a výnimočný, tak sa aj my snažíme pristupovať k jednotlivým odrodám. Vyhnúť sa ich úskaliam a využiť ich potenciál naplno. Vína, ktoré u nás ochutnáte majú výrazný odrodový charakter, častokrát sú esenciou danej odrody, no naviac obsahujú aj nezameniteľný podpis Žitavských viníc. Za vínami stoja dvaja ľudia, Jozef Teplan a Tomáš Strelinger. Obaja sú rovnakou mierou podpisaný pod vínami, Tomáš hlavne ako brilantný vinohradník a Jozef ako vinár s neuveriteľnou intuíciou pre vznik veľkých vín.

Velkeer

Naša rodina má vysadených takmer 11 hektárov vlastných vinohradov v bezprostrednej blízkosti pivnice. To zabezpečuje, že naše sú vína vyrábané z hrozna tej najvyššej akosti. Vďaka kombinácii tradičných vinárskych postupov a tých najmodernejších technológií dokážeme do každej fľaše zazátkovať príbeh plný výnimočnej chuti a vône.

Rozmaznajte vaše chuťové poháriky dúškom vína Velkeer.

Vinárstvo Trnovec

Skúsenosti z vinohradnícko-vínárskej výroby zbieral Ing.Ladislav Trnovec od roku 1979. Práve to ho priviedlo k rozhodnutiu osamostatniť sa, a uplatniť ich v rodinnom vinárskom podniku v Nitrianskom vinohradníckom rajóne.

V súčasnosti firma obhospodaruje 16,5 ha vinohradov. Na výrobu vína používa až 95 percent hrozna dopestovaného vo vlastných viniciach a zvyšných 5 percent nakupuje od pestovateľov hrozna výlučne z Nitrianskej vinohradníckej oblasti. Technológia je zameraná na výrobu kvalitných akostných odrodových vín a akostných vín s prívlastkom.

Ohľaduplný prístup k zberu hrozna a jeho spracovaniu, a následné operácie vrátane riadeného kvasenia sú nastavené tak, aby vína dosiahli najvyššie analytické a senzorické parametre.

Firma vyrába i vína, ktoré sú zaradené do najvyšších stupňov uplatňovanej kategorizácie na Slovensku.

Vinárstvo Berta, s.r.o.

Náš rodinný podnik bol založený v roku 2008. Začiatky boli skromné, len okolo 2000 fliaš vína. Posmelený záujmom a podporovaný priateľmi sme túto kapacitu zvýšili na 5000 fliaš ročne.
vino robíme z hrozna zo Strekovského vinohradníckeho rajónu, z časti svojich viníc a z časti svojich priateľov. Tu si môžeme odkontrolovať, prípadne prispôsobiť kvalitu hrozna na naše požiadavky. Vychádzame zo základnej myšlienky, že kvalita vína sa rodí vo vinohrade. Preto sa snažíme vysádzať vlastné vinice.

Víno Matyšák

Máloktorá značka na Slovensku sa môže pochváliť takým dynamickým a progresívnym rozvojom, ako rodinné vinárstvo Petra Matyšáka. Od založenia vinárstva v roku 1989 uplynulo dvadsaťtri rokov. Nové pivničné hospodárstvo postavené v roku 2002 na pezinskej Glejovke je vybavené najmodernejšími technológiami na šetrné spracovanie hrozna. Umožňuje výrobu hroznových vín najvyššej kvality. V roku 2006 v ňom pribudla samostatná pivnica na zrenie vína v dubových a v barikových sudoch. Postupne sa inovovali zariadenia lisovne a predfermentačnej úpravy hroznových muštov. Nový pneumatický lis dokáže spracovať hrozno pri nízkom tlaku pod atmosférou dusíka. Automatické vinifikátory s reguláciou teploty zabezpečujú v inertnom prostredí pri pomalej cirkulácii kvasiaceho muštu, ktorý je v kontakte s bobuľami hrozna, výrobu odrodových vín čistej vône a plnej harmonickej chute.

Château Topoľčianky

Vinárske závody Topoľčianky patria k popredným producentom vín v Nitrianskej vinohradníckej oblasti s dlhodobými skúsenosťami a tradíciou. Spoločnosť bola založená v roku 1993, nadväzuje na úspešnú tradíciu a svoje výrobky predáva pod ochrannou známkou „Château Topoľčianky“. Víno a kvalita sa rodí vo vinici, preto spoločnosť investuje veľkú časť finančných prostriedkov do vlastných vinohradov. Celkovo obhospodarujeme 420 ha viníc v Nitrianskej a Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Podstatná časť bola revitalizovaná výsadbou nových mladých viníc, ktoré sa nachádzajú v špičkových polohách. Šetrným spracovaním hrozna modernou technológiou a pod vedením skúsených technológov prinášame vína, ktoré sa vyznačujú ľahkým, sviežim, odrodovo typickým charakterom. V portfóliu vín je zastúpená široká škála bielych a červených odrôd v kategóriách akostných vín a vín s prívlastkom.

Víno Nitra, spol. s r.o.

Ponúkame Vám to najlepšie víno zo slovenských viníc. Či už ste milovníkom vína, majiteľom reštaurácie či hotelu, alebo len hľadáte ten správny darček pre Vašich blízkych, isto si vyberiete z našej širokej ponuky bielych, červených a ružových vín. Vyrábame nielen tiché vína, ale tiež vína šumivé.

Slovenský výrobca vín s nepretržitou vyše polstoročnou tradíciou, ktorý sa môže oprieť o vlastné vinohrady v troch oblastiach Slovenska – v Nitrianskej, Južnoslovenskej a Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Hrozno je dopestované v rámci integrovaného systému výroby a následne vyrobené pod dohľadom majstrov vinárov pri použití najmodernejších technológií.

Purus - Villa Modur

Naše rodinné vinárstvo a vinohradníctvo Villa Modur v súčasnosti hospodári v meste Modra na 5 ha vlastných a prenajatých viníc, pričom spracovávame výhradne vlastné dopestované hrozno, pretože sme presvedčení, že našim zákazníkom iba tak ponúkame najvyššiu kvalitu. Našou snahou je zachovať tradíciu pestovania viniča a výroby vína a vinárskych tradícií v rodine a Malokarpatskom regióne, o čom svedčí aj slogan, ktorý sme si zvolili aby nás reprezentoval „Moderné vína s chuťou tradície...“ či „Víno z Modry“.

Našou snahou je prezentovať vína ako prírodný produkt, preto vína vyrábame a dodávame bez chemickej stabilizácie, čo vínku dáva priestor na zrenie vo fľaši a pri vhodnom uskladnení má priestor aj na niekoľkoročné fľašové vyzrievanie.

Dubovský a Grančič, s.r.o.

Vinohradníctvo a vinárstvo Dubovský & Grančič obhospodaruje 10ha vinohradov, ale produkcia hrozna nepostačuje pokryť výrobu vína, preto časť hrozna nakupujeme u svojich zmluvných dodávateľov vo Svätom Jure, alebo z obce Svodín v Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti , kde na základe dlhoročnej spolupráce dosahujeme výborných výsledkov v odrodách, ktoré v Malých Karpatoch nedosahujú požadované kvalitatívne parametre, alebo je výsadba v našom regióne veľmi malá (Cabernet Sauvignon, Dunaj, Rulandské šedé, Sauvignon).

Pivnica Tibava s.r.o.

Firma PIVNICA TIBAVA s.r.o. od roku 2000 úspešne spracúva hrozno a vyrába víno, vysádza nové vinice a modernizuje ako vinohradnícke tak i spracovateľlské kapacity podniku, investuje do rozvoja regiónu formou rekonštrukcie pôvodnej Tibavskej pivnice na výnimočné agroturisticko-gastronomické zariadenie, ktoré v blízkej budúcnosti prinesie široké spektrum možností aktívneho oddychu v lone prírody, ako aj neopakovateľné zážitky pri degustáciách vína v autentickom prostredí vínnej pivnice a archívu spolu s vysoko-kvalitnými gastronomickými a ubytovacími službami.
Súčasná prevádzka na spracovanie hrozna a výrobu vína ako aj firemná predajňa a administratívne zázemie firmy sídli v Sobranciach a prechádza postupnou rozsiahlou modernizáciou. Vďaka tomu v súčasnosti poskytuje čoraz širšie možnosti vysoko-kvalitnej práce so surovinami za použitia nových šetrných technológií a metód spracovania hrozna, ošetrovania muštov a vín, čo dopomáha zvýrazniť kvalitatívne charakteristiky tibavského vína.

Polák winery, s. r. o.

Vinársku spoločnosť JANOUŠEK založil v roku 2006 manažér Ing. Mário Polák a enológ Ing. Roman Janoušek. Vína z ich produkcie: Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Veltlínske zelené, Chardonnay, Rulandské šedé, Pálava, Frankovka modrá, Rulandské modré, Alibernet, Zweigeltrebe a Cabernet Sauvignon - sa okamžite zaradili medzi slovenskú elitu a gurmáni sa o nich vyjadrujú v superlatívoch. Ing. Mário Polák, Branislav Valjent a Ing. Jurajom Somorovský tvoria v súčastnosti cieľavedomý, pracovný a úspešný team tejto spoločnosti, s vynikajúcim renomé doma i v zahraničí.

Organizátor výstavy

Festival ružových vín 2015

Nechajte sa uniesť letným úsmevom ružových vín.
20..6.2015 od 13:00h v centre mesta Nitra (Ponitrianske múzeum, vybrané kaviarne, reštaurácie a bary)