Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
22
január
2019

ProdExpo International Wine Competition & Guide, Moscow 2019

Moskovská medzinárodná súťaž, ktorá je súčasťou najväčšieho moskovského veľtrhu ProdExpo, nie je len príležitosťou získať medailu, ale aj osloviť potencionálnych klientov.
01
marec
2019

Vitis Aurea Modra 2019

Členovia vinohradníckeho a vinárskeho spolku VINCÚR si Vás dovoľujú pozvať na XIX.ročník medzinárodnej výstavy vín Vitis Aurea Modra 2019.
27
marec
2019

Vienále Topoľčianky 2019

Vienále Topoľčianky je unikátny projekt pod záštitou vinárstva Château Topoľčianky, pri ktorom hodnotenie vína majú v rukách výhradne dámy. Už po jedenásty krát sa stretnú degustátorky, tentokrát v priestoroch Vinárskeho závodu Topočianky, aby vybrali to najlepšie z 12 kategórií hodnotených vín.
11
apríl
2019

Gustus Juvenilis 2019

Nitrianska súťaž, špecializujúca sa na degustátorov mladších ako 35 rokov.
27
apríl
2019

Víno Bojnice 2019

19. ročník súťaže vín s medzinárodnou účasťou.
VINUM BOJNICE
Víno Bojnice je jednou z nominačných súťaží Národného salónu vín Slovenskej republiky 2019.
05
máj
2019

Dni vína 2019 Nemčiňany

1981-2019 spolu 39 rokov výstav vín v Nemčiňanoch.
Odborná degustácia vín DNI VÍNA 2019 je zároveň nominačnou súťažou Národného salónu vín.
14
máj
2019

1. kolo Národný salón vín Slovenskej republiky 2019

Národný salón vín Slovenskej republiky 2019 je najvyššou súťažou vín vyrobených v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky.
26
máj
2019

VÍNO CHOČA 2019

XXI. Ročník Požitavskej výstavy vín
05
júl
2019

Požitavský festival vína

Prvý festival požitavských vín na jednom mieste.

Tokajská výberová esencia

Hodnotiť

Má výraznú jantárovú farbu. Karamelovo - čokoládová vôňa
s doznením južného ovocia a vanilky. Má sladkú, medovo - mišpuľovú chuť a arómu.

Šarža 7/2014
Ročník 2009
Farba Biele
Klasifikácia Tiché
Charakter Sladké
Prívlastok Tokajská výberová esencia
Označ. pôvodu CHOP
Doba vyzrievania na kaloch 3mesiacov
Spracovanie Výber
Školenie Antikor
Teplota podávania 9,00 - 11,00 °C
Čas dekantácie 5 - 6 hod.
Zvyškový cukor 181,10g /l
Celkové kyseliny 8,14g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 10,00%v/v
Fľašová zrelosť 6 - 50 r
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
Furmint65,00 %Čierna hora - Čerhov0241/1413.11. - 12.11.20094 500,00 t/ha22,00 °NM
Furmint 65 %
Lipovina 25 %
Muškát žltý 10 %
Vyrobené množstvoDátum plnenia
2780 ks12.12.2015