Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
18
november
2017

Mladé víno v MOVINE

Mladé vína z produkcie vinárstva MOVINO môžete ochutnať
priamo v ich “rodisku” s výkladom od domácich pivničných majstrov.

Čaká na vás veľa dobrého vína ako aj chutné regionálne špeciality.

Vstupné 15 eur na osobu. V cene je zahrnutá ochutnávka 8 vzoriek vín, záhryz vo forme regionálnych špecialít, prehliadka výrobných priestorov.

Počet miest je limitovaný. Rezervácie na info@movino.sk alebo na telefónnom čísle 0903 650 691.

Tešíme sa na vás!
18.11.2017 16:00
01
december
2017

Furmint Forum 2017

Veľkolepá ochutnávka vín z odrody furmint. Okrem slovenských vín, sa budú dať ochutnať Furminty z Maďarska a to nielen z Tokajskej oblasti. Svoje vína prídu osobne predstaviť vinári z najznámejších slovenských a maďarských vinárstiev. Z netokajských oblastí tu budú Furminty z Balatonu, Balkánu, či zo Slovenska z Belej. Celkovo vás čaká viac ako 100 vín od viac ako 30 vinárov, skvelá príležitosť lepšie spoznať vína tejto jedinečnej odrody. Program zahŕňa takisto odborné workshopy na tému história a súčasnosť odrody Furmint.
01.12.2017 17:00

Pinot gris

Pinot gris 2016 Biele Neskorý zber CHOP L14 - Víno Matyšák

Šarža L14
Ročník 2016
Farba Biele
Klasifikácia Tiché
Charakter Suché
Prívlastok Neskorý zber
Označ. pôvodu CHOP
Spracovanie Odrodové
Školenie Antikor
Zvyškový cukor 2,40g /l
Celkové kyseliny 6,20g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 12,64%v/v
Fľašová zrelosť 1 - 8 r
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
Rulandské šedé100,00 %Faricka-Staronový vrch - Mužla
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l9300 ks

Víno Matyšák

Máloktorá značka na Slovensku sa môže pochváliť takým dynamickým a progresívnym rozvojom, ako rodinné vinárstvo Petra Matyšáka. Od založenia vinárstva v roku 1989 uplynulo dvadsaťtri rokov. Nové pivničné hospodárstvo postavené v roku 2002 na pezinskej Glejovke je vybavené najmodernejšími technológiami na šetrné spracovanie hrozna. Umožňuje výrobu hroznových vín najvyššej kvality. V roku 2006 v ňom pribudla samostatná pivnica na zrenie vína v dubových a v barikových sudoch. Postupne sa inovovali zariadenia lisovne a predfermentačnej úpravy hroznových muštov. Nový pneumatický lis dokáže spracovať hrozno pri nízkom tlaku pod atmosférou dusíka. Automatické vinifikátory s reguláciou teploty zabezpečujú v inertnom prostredí pri pomalej cirkulácii kvasiaceho muštu, ktorý je v kontakte s bobuľami hrozna, výrobu odrodových vín čistej vône a plnej harmonickej chute.

Vitis Aurea Modra 2017

86,00
Vína biele tiché (zvyškový cukor od 4 - 45 g/l)

Strieborná medaila