Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
01
december
2017

Furmint Forum 2017

Veľkolepá ochutnávka vín z odrody furmint. Okrem slovenských vín, sa budú dať ochutnať Furminty z Maďarska a to nielen z Tokajskej oblasti. Svoje vína prídu osobne predstaviť vinári z najznámejších slovenských a maďarských vinárstiev. Z netokajských oblastí tu budú Furminty z Balatonu, Balkánu, či zo Slovenska z Belej. Celkovo vás čaká viac ako 100 vín od viac ako 30 vinárov, skvelá príležitosť lepšie spoznať vína tejto jedinečnej odrody. Program zahŕňa takisto odborné workshopy na tému história a súčasnosť odrody Furmint.
01.12.2017 17:00

Pinot gris

Prestige

Šarža L 62
Ročník 2016
Farba Biele
Klasifikácia Tiché
Charakter Polosuché
Prívlastok Neskorý zber
Označ. pôvodu CHOP
Doba vyzrievania na kaloch 3mesiacov
Spracovanie Odrodové
Školenie Antikor
Zvyškový cukor 16,40g /l
Celkové kyseliny 7,10g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 12,70%v/v
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
Rulandské šedé100,00 %Faricka-Staronový vrch - Mužla
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l10000 ks

Víno Matyšák

Máloktorá značka na Slovensku sa môže pochváliť takým dynamickým a progresívnym rozvojom, ako rodinné vinárstvo Petra Matyšáka. Od založenia vinárstva v roku 1989 uplynulo dvadsaťtri rokov. Nové pivničné hospodárstvo postavené v roku 2002 na pezinskej Glejovke je vybavené najmodernejšími technológiami na šetrné spracovanie hrozna. Umožňuje výrobu hroznových vín najvyššej kvality. V roku 2006 v ňom pribudla samostatná pivnica na zrenie vína v dubových a v barikových sudoch. Postupne sa inovovali zariadenia lisovne a predfermentačnej úpravy hroznových muštov. Nový pneumatický lis dokáže spracovať hrozno pri nízkom tlaku pod atmosférou dusíka. Automatické vinifikátory s reguláciou teploty zabezpečujú v inertnom prostredí pri pomalej cirkulácii kvasiaceho muštu, ktorý je v kontakte s bobuľami hrozna, výrobu odrodových vín čistej vône a plnej harmonickej chute.

AWC Vienna 2017

Pinot Blanc & Pinot Gris – up to 12,9 vol% alc.

silver medal