Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
01
december
2017

Furmint Forum 2017

Veľkolepá ochutnávka vín z odrody furmint. Okrem slovenských vín, sa budú dať ochutnať Furminty z Maďarska a to nielen z Tokajskej oblasti. Svoje vína prídu osobne predstaviť vinári z najznámejších slovenských a maďarských vinárstiev. Z netokajských oblastí tu budú Furminty z Balatonu, Balkánu, či zo Slovenska z Belej. Celkovo vás čaká viac ako 100 vín od viac ako 30 vinárov, skvelá príležitosť lepšie spoznať vína tejto jedinečnej odrody. Program zahŕňa takisto odborné workshopy na tému história a súčasnosť odrody Furmint.
01.12.2017 17:00

Muškát moravský

Prediction

Šarža L8
Ročník 2016
Farba Biele
Klasifikácia Tiché
Charakter Polosuché
Prívlastok Akostné víno odrodové
Označ. pôvodu CHOP
Spracovanie Odrodové
Školenie Antikor
Teplota podávania 9,00 - 11,00 °C
Zvyškový cukor 11,20g /l
Celkové kyseliny 6,30g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 12,00%v/v
Fľašová zrelosť 1 - 3 r
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
Muškát moravský100,00 %Kishegy alatti - Rúbaň0093/17
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l12000 ks

Víno Matyšák

Máloktorá značka na Slovensku sa môže pochváliť takým dynamickým a progresívnym rozvojom, ako rodinné vinárstvo Petra Matyšáka. Od založenia vinárstva v roku 1989 uplynulo dvadsaťtri rokov. Nové pivničné hospodárstvo postavené v roku 2002 na pezinskej Glejovke je vybavené najmodernejšími technológiami na šetrné spracovanie hrozna. Umožňuje výrobu hroznových vín najvyššej kvality. V roku 2006 v ňom pribudla samostatná pivnica na zrenie vína v dubových a v barikových sudoch. Postupne sa inovovali zariadenia lisovne a predfermentačnej úpravy hroznových muštov. Nový pneumatický lis dokáže spracovať hrozno pri nízkom tlaku pod atmosférou dusíka. Automatické vinifikátory s reguláciou teploty zabezpečujú v inertnom prostredí pri pomalej cirkulácii kvasiaceho muštu, ktorý je v kontakte s bobuľami hrozna, výrobu odrodových vín čistej vône a plnej harmonickej chute.

1. kolo Národný salón vín Slovenskej republiky 2017

Vína tiché biele suché, polosuché a polosladké 1.kolo

Národný salón vín 2017

Vitis Aurea Modra 2017

85,67
Vína biele tiché (zvyškový cukor od 4 - 45 g/l)

Strieborná medaila

Vienále Topoľčianky 2017

84,67
1.g Biele víno bez rozdielu odrody - polosuché, polosladké

Strieborná medaila

AGROVÍNO 2017

84,67
kategória - vína tiché biele polosuché, polosladké

Strieborná medaila - neudelená