Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
06
september
2018

Košické slávnosti vína 2018

Mesto Košice v spolupráci s klastrom Košice - Turizmus organizujú 12. ročník súťaže vín Košické slávnosti vína. Súťaž organizačno-technicky zabezpečuje spoločnosť Felix wines.
06.09.2018 08:00
06
september
2018

2. kolo Národný salón vín Slovenskej republiky 2018

Národný salón vín Slovenskej republiky 2018 je najvyššou súťažou vín vyrobených v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky.
06.09.2018 09:00
22
september
2018

Deň otvorených tokajských pivníc 2018

Pozývame Vás na 14. ročník prehliadky pivníc spojený s ochutnávkou tokajských vín, ktorý sa uskutoční:
22. septembra 2018 v sobotu od 9. 00 – 19. 00 hod vo Veľkej Tŕni, Malej Tŕni, Viničkách.
Lístky si môžete zakúpiť prostredníctvom www.tokajregnum.sk, prípadne na železničnej stanici Slovenské Nové Mesto 22.9.2017 od 9:00 do 14:00 hod.

Vinári z TOKAJA
22.09.2018 09:00

Mojmír Black

Hodnotiť

gastro

Mojmír Black 2013 gastro Červené Akostné víno značkové D.S.C. - PD Mojmírovce

Výrazná rubínová farba. Intenzívna vôňa kôstkového ovocia a lesných čučoriedok. Jemne pikantnú chuť vhodne zvýrazňujú prezreté černice na čokoládovom pozadí.

Ročník 2013
Farba Červené
Klasifikácia Tiché
Charakter Suché
Prívlastok Akostné víno značkové
Označ. pôvodu D.S.C.
Spracovanie Cuvée
Školenie Antikor
Teplota podávania 18,00 - 20,00 °C
Čas dekantácie 1h
Zvyškový cukor 2,60g /l
Celkové kyseliny 5,70g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 12,80%v/v
Fľašová zrelosť 4 - 6 r
Skutočný pomer odrôd a kupáže patrí k najstráženejším tajomstvám PD Mojmírovce roku 2013
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l

PD Mojmírovce

Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."

XIV. LIMBAŠKÝ ČEPAK 2015

84,25
vína tiché červené (okrem sladkých)

Strieborná