Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
01
december
2017

Furmint Forum 2017

Veľkolepá ochutnávka vín z odrody furmint. Okrem slovenských vín, sa budú dať ochutnať Furminty z Maďarska a to nielen z Tokajskej oblasti. Svoje vína prídu osobne predstaviť vinári z najznámejších slovenských a maďarských vinárstiev. Z netokajských oblastí tu budú Furminty z Balatonu, Balkánu, či zo Slovenska z Belej. Celkovo vás čaká viac ako 100 vín od viac ako 30 vinárov, skvelá príležitosť lepšie spoznať vína tejto jedinečnej odrody. Program zahŕňa takisto odborné workshopy na tému história a súčasnosť odrody Furmint.
01.12.2017 17:00

Mojmír Black

gastro

Mojmír Black 2013 gastro Červené Akostné víno značkové D.S.C. - PD Mojmírovce

Výrazná rubínová farba. Intenzívna vôňa kôstkového ovocia a lesných čučoriedok. Jemne pikantnú chuť vhodne zvýrazňujú prezreté černice na čokoládovom pozadí.

Ročník 2013
Farba Červené
Klasifikácia Tiché
Charakter Suché
Prívlastok Akostné víno značkové
Označ. pôvodu D.S.C.
Spracovanie Cuvée
Školenie Antikor
Teplota podávania 18,00 - 20,00 °C
Čas dekantácie 1h
Zvyškový cukor 2,60g /l
Celkové kyseliny 5,70g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 12,80%v/v
Fľašová zrelosť 4 - 6 r
Skutočný pomer odrôd a kupáže patrí k najstráženejším tajomstvám PD Mojmírovce roku 2013
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l

PD Mojmírovce

Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."

XIV. LIMBAŠKÝ ČEPAK 2015

84,25
vína tiché červené (okrem sladkých)

Strieborná