Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
28
február
2018

BERTA - rodinné vína zo Strekova

Parížsky močiar - najväčší trstinový močiar na Slovensku, vďaka ktorému hrozno zo strekovských vinohradov dozrieva v špičkovej kvalite a s nezameniteľnou šťavnatou arómou.
28.02.2018 19:00
01
marec
2018

Vitis Aurea Modra 2018

Členovia vinohradníckeho a vinárskeho spolku VINCÚR si Vás dovoľujú pozvať na XVIII.ročník medzinárodnej výstavy vín Vitis Aurea Modra 2018.
01.03.2018 00:00
02
marec
2018

Degustácia v divadle

Divadlo v prepojení s ochutnávkou kvalitného vína, alebo to najlepšie z Nitrianskej vinohradníckej oblasti:
Château Topoľčianky, Víno Nichta, Velkeer, Terra Wylak, Frtus winery, PD Mojmírovce, Žitavské vinice, Tajna vineyards & winery, Vinárstvo Trnovec
02.03.2018 16:00

Mojmír Black

Hodnotiť

gastro

Mojmír Black 2013 gastro Červené Akostné víno značkové D.S.C. - PD Mojmírovce

Výrazná rubínová farba. Intenzívna vôňa kôstkového ovocia a lesných čučoriedok. Jemne pikantnú chuť vhodne zvýrazňujú prezreté černice na čokoládovom pozadí.

Ročník 2013
Farba Červené
Klasifikácia Tiché
Charakter Suché
Prívlastok Akostné víno značkové
Označ. pôvodu D.S.C.
Spracovanie Cuvée
Školenie Antikor
Teplota podávania 18,00 - 20,00 °C
Čas dekantácie 1h
Zvyškový cukor 2,60g /l
Celkové kyseliny 5,70g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 12,80%v/v
Fľašová zrelosť 4 - 6 r
Skutočný pomer odrôd a kupáže patrí k najstráženejším tajomstvám PD Mojmírovce roku 2013
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l

PD Mojmírovce

Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."

XIV. LIMBAŠKÝ ČEPAK 2015

84,25
vína tiché červené (okrem sladkých)

Strieborná