Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
29
september
2017

Nitriansky vínny festival SEPTEMBER 2017

Nitriansky vínny festival 2017 na Nitrianskom hrade a v obci Veľký Cetín.
29.09.2017 00:00
14
október
2017

Deň otvorených pivníc Poézia v MOVINE

Zažite jedinečné spojenie chutí počas návštevy vo vinárstve MOVINO. Milovníci vín si prídu na svoje pri zaujímavých spojeniach vín a jedla. Pre priaznivcov poézie sme pripravili čítanie krátkych úryvkov zo známych sonetov. Fanúšikovia umenia majú možnosť pozrieť si zaujímavú výstavu v pivničných priestoroch spoločnosti.
14.10.2017 16:00

Frankovka modrá

Oak Wood

Frankovka modrá 2012 Oak Wood Červené Výber z hrozna CHOP L 12 - Víno Matyšák, s.r.o.

Šarža L 12
Ročník 2012
Farba Červené
Klasifikácia Tiché
Charakter Suché
Prívlastok Výber z hrozna
Označ. pôvodu CHOP
Doba vyzrievania na kaloch 12mesiacov
Spracovanie Odrodové
Školenie Veľký drevený sud
Teplota podávania 15,00 - 16,00 °C
Čas dekantácie 15 min
Zvyškový cukor 4,80g /l
Celkové kyseliny 5,70g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 13,00%v/v
Fľašová zrelosť 1 - 10 r
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
Frankovka modrá100,00 %Šomoď - Hlohovec1136/1509.10.20127,20 t/ha24,00 °NM
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l7000 ks12.05.2015

Víno Matyšák, s.r.o.

Máloktorá značka na Slovensku sa môže pochváliť takým dynamickým a progresívnym rozvojom, ako rodinné vinárstvo Petra Matyšáka. Od založenia vinárstva v roku 1989 uplynulo dvadsaťtri rokov. Nové pivničné hospodárstvo postavené v roku 2002 na pezinskej Glejovke je vybavené najmodernejšími technológiami na šetrné spracovanie hrozna. Umožňuje výrobu hroznových vín najvyššej kvality. V roku 2006 v ňom pribudla samostatná pivnica na zrenie vína v dubových a v barikových sudoch. Postupne sa inovovali zariadenia lisovne a predfermentačnej úpravy hroznových muštov. Nový pneumatický lis dokáže spracovať hrozno pri nízkom tlaku pod atmosférou dusíka. Automatické vinifikátory s reguláciou teploty zabezpečujú v inertnom prostredí pri pomalej cirkulácii kvasiaceho muštu, ktorý je v kontakte s bobuľami hrozna, výrobu odrodových vín čistej vône a plnej harmonickej chute.