Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
07
august
2018

AWC Vienna 2018

Najväčšia oficiálne uznaná súťaž na svete. Vinár Michael Edlmoser založil súťaž, ktorá sa stala jednou z najväčších a najdôležitejších súťaží na svete. Počet vzoriek sa pohybuje okolo 13.000 a počet zúčastnených vinárstiev dosahuje takmer 2.000.
07.08.2018 00:00

Frankovka modrá

Hodnotiť

Oak Wood

Frankovka modrá 2012 Oak Wood Červené Výber z hrozna CHOP L 12 - Víno Matyšák

Šarža L 12
Ročník 2012
Farba Červené
Klasifikácia Tiché
Charakter Suché
Prívlastok Výber z hrozna
Označ. pôvodu CHOP
Doba vyzrievania na kaloch 12mesiacov
Spracovanie Odrodové
Školenie Veľký drevený sud
Teplota podávania 15,00 - 16,00 °C
Čas dekantácie 15 min
Zvyškový cukor 4,80g /l
Celkové kyseliny 5,70g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 13,00%v/v
Fľašová zrelosť 1 - 10 r
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
Frankovka modrá100,00 %Šomoď - Hlohovec1136/1509.10.20127,20 t/ha24,00 °NM
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l7000 ks12.05.2015

Víno Matyšák

Máloktorá značka na Slovensku sa môže pochváliť takým dynamickým a progresívnym rozvojom, ako rodinné vinárstvo Petra Matyšáka. Od založenia vinárstva v roku 1989 uplynulo dvadsaťtri rokov. Nové pivničné hospodárstvo postavené v roku 2002 na pezinskej Glejovke je vybavené najmodernejšími technológiami na šetrné spracovanie hrozna. Umožňuje výrobu hroznových vín najvyššej kvality. V roku 2006 v ňom pribudla samostatná pivnica na zrenie vína v dubových a v barikových sudoch. Postupne sa inovovali zariadenia lisovne a predfermentačnej úpravy hroznových muštov. Nový pneumatický lis dokáže spracovať hrozno pri nízkom tlaku pod atmosférou dusíka. Automatické vinifikátory s reguláciou teploty zabezpečujú v inertnom prostredí pri pomalej cirkulácii kvasiaceho muštu, ktorý je v kontakte s bobuľami hrozna, výrobu odrodových vín čistej vône a plnej harmonickej chute.