Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
22
október
2018

Valné zhromaždenie

Valné zhromaždenie členov TERROIR POŽITAVIE a školenie degustátorov.
22.10.2018 16:00
23
október
2018

Svätokatarínske víno 2018

Svätokatarínske víno je značkou, ktorá garantuje kvalitu mladých vín. Nevyhnutnou podmienkou na udelenie známky Svätokatarínske víno je senzorické posúdenie vín a výber iba tých najlepších.
23.10.2018 11:00
10
november
2018

Festival vín Chute Malých Karpát

V sobotu 10. novembra 2018 bude Slovensko v oblasti Malých Karpát žiť nielen komunálnymi voľbami, ale najmä dobrým vínom. V obciach Pezinok, Šenkvice, Vinosady, Modra, Častá, Doľany, Suchá nad Parnou a Ružindol sa od 11:00 do 21:00 hod. otvoria brány profesionálnych vinárstiev. Už po tretí raz sa tak môžu milovníci kvalitného vína a dobrého jedla zúčastniť jesenného festivalu otvorených pivníc s názvom Chute Malých Karpát.
10.11.2018 00:00

Cabernet Sauvignon rosé

Hodnotiť

gastro

Cabernet Sauvignon rosé 2014 gastro Ružové Neskorý zber D.S.C. L-14 - PD Mojmírovce

Jasnoružový odtieň, buket po čiernych ríbezliach a lesnej maline. Chuť príjemne svieža, ovocná, malinovo-hrušková s citrusovým pozadím.

Šarža L-14
Ročník 2014
Farba Ružové
Klasifikácia Tiché
Charakter Suché
Prívlastok Neskorý zber
Označ. pôvodu D.S.C.
Spracovanie Odrodové
Školenie Antikor
Teplota podávania 12,00 - 14,00 °C
Zvyškový cukor 7,60g /l
Celkové kyseliny 8,00g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 12,20%v/v
Fľašová zrelosť 1 - 3 r
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
Cabernet Sauvignon100,00 %Dolná hora-Čásarovská - Mojmírovce1166/1526.09. - 30.09.20144,00 t/ha21,60 °NM
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l6000 ks15.05.2015

PD Mojmírovce

Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."