Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
28
február
2018

BERTA - rodinné vína zo Strekova

Parížsky močiar - najväčší trstinový močiar na Slovensku, vďaka ktorému hrozno zo strekovských vinohradov dozrieva v špičkovej kvalite a s nezameniteľnou šťavnatou arómou.
28.02.2018 19:00
01
marec
2018

Vitis Aurea Modra 2018

Členovia vinohradníckeho a vinárskeho spolku VINCÚR si Vás dovoľujú pozvať na XVIII.ročník medzinárodnej výstavy vín Vitis Aurea Modra 2018.
01.03.2018 00:00
02
marec
2018

Degustácia v divadle

Divadlo v prepojení s ochutnávkou kvalitného vína, alebo to najlepšie z Nitrianskej vinohradníckej oblasti:
Château Topoľčianky, Víno Nichta, Velkeer, Terra Wylak, Frtus winery, PD Mojmírovce, Žitavské vinice, Tajna vineyards & winery, Vinárstvo Trnovec
02.03.2018 16:00

Andrejka rosé

Hodnotiť

gastro

Andrejka rosé 2015 gastro Ružové Akostné víno odrodové D.S.C. L-05 - PD Mojmírovce

Nežné, krehké, šťavnaté víno nemôže mať tvrdý názov. Preto ANDREJKA! Odroda čisté André, 100%. Plné drobného bobuľového ovocia. A vášne. Možno sa dnes zaľúbite...

Šarža L-05
Ročník 2015
Farba Ružové
Klasifikácia Tiché
Charakter Polosladké
Prívlastok Akostné víno odrodové
Označ. pôvodu D.S.C.
Spracovanie Značkové
Školenie Antikor
Teplota podávania 8,00 - 10,00 °C
Zvyškový cukor 33,00g /l
Celkové kyseliny 7,80g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 9,50%v/v
Fľašová zrelosť 1 - 3 r
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
AndréDolná hora-Čásarovská - Mojmírovce
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l01.11.2015

PD Mojmírovce

Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."

Vienále Topoľčianky 2016

84,00
Ružové vína - polosuché, polosladké

Strieborná medaila