Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
28
február
2018

BERTA - rodinné vína zo Strekova

Parížsky močiar - najväčší trstinový močiar na Slovensku, vďaka ktorému hrozno zo strekovských vinohradov dozrieva v špičkovej kvalite a s nezameniteľnou šťavnatou arómou.
28.02.2018 19:00
01
marec
2018

Vitis Aurea Modra 2018

Členovia vinohradníckeho a vinárskeho spolku VINCÚR si Vás dovoľujú pozvať na XVIII.ročník medzinárodnej výstavy vín Vitis Aurea Modra 2018.
01.03.2018 00:00
02
marec
2018

Degustácia v divadle

Divadlo v prepojení s ochutnávkou kvalitného vína, alebo to najlepšie z Nitrianskej vinohradníckej oblasti:
Château Topoľčianky, Víno Nichta, Velkeer, Terra Wylak, Frtus winery, PD Mojmírovce, Žitavské vinice, Tajna vineyards & winery, Vinárstvo Trnovec
02.03.2018 16:00

Andrejka rosé

Hodnotiť

gastro

Andrejka rosé 2014 gastro Ružové Akostné víno odrodové D.S.C. L-02 - PD Mojmírovce

Nežné, krehké, šťavnaté víno nemôže mať tvrdý názov. Preto ANDREJKA! Odroda čisté André, 100%. Plné drobného bobuľového ovocia. A vášne. Možno sa dnes zaľúbite...

Šarža L-02
Ročník 2014
Farba Ružové
Klasifikácia Tiché
Charakter Polosladké
Prívlastok Akostné víno odrodové
Označ. pôvodu D.S.C.
Spracovanie Značkové
Školenie Antikor
Teplota podávania 8,00 - 10,00 °C
Zvyškový cukor 35,90g /l
Celkové kyseliny 9,00g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 9,50%v/v
Fľašová zrelosť 1 - 3 r
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
AndréDolná hora-Čásarovská - Mojmírovce
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l02.12.2014

PD Mojmírovce

Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."

XIV. LIMBAŠKÝ ČEPAK 2015

81,75
vína tiché ružové (okrem sladkých)

Bronzová