Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
24
máj
2018

Workshop a verejná prehliadka súťažných vín VÍNO SPU 2018

Vážení priatelia a milovníci vína,
v mene Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva, Slovenskej (FZKI) SPU v Nitre si Vás dovoľujeme informovať, že dňa 24.5.2018 sa uskutoční workshop a verejná prehliadka desiateho ročníka celoslovenskej súťažnej výstavy vín „VÍNO SPU 2018“.

Na vašu účasť sa teší: Organizačný výbor VÍNO SPU 2017.
24.05.2018 14:00
25
máj
2018

Výstava Víno Hlohovec 2018

Verejná ochutnávka súťažných vín Víno Hlohovec 2018
25.05.2018 17:00

Andrejka rosé

Hodnotiť

gastro

Andrejka rosé 2014 gastro Ružové Akostné víno odrodové D.S.C. L-02 - PD Mojmírovce

Nežné, krehké, šťavnaté víno nemôže mať tvrdý názov. Preto ANDREJKA! Odroda čisté André, 100%. Plné drobného bobuľového ovocia. A vášne. Možno sa dnes zaľúbite...

Šarža L-02
Ročník 2014
Farba Ružové
Klasifikácia Tiché
Charakter Polosladké
Prívlastok Akostné víno odrodové
Označ. pôvodu D.S.C.
Spracovanie Značkové
Školenie Antikor
Teplota podávania 8,00 - 10,00 °C
Zvyškový cukor 35,90g /l
Celkové kyseliny 9,00g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 9,50%v/v
Fľašová zrelosť 1 - 3 r
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
AndréDolná hora-Čásarovská - Mojmírovce
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l02.12.2014

PD Mojmírovce

Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."

XIV. LIMBAŠKÝ ČEPAK 2015

81,75
vína tiché ružové (okrem sladkých)

Bronzová