Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
18
november
2017

Mladé víno v MOVINE

Mladé vína z produkcie vinárstva MOVINO môžete ochutnať
priamo v ich “rodisku” s výkladom od domácich pivničných majstrov.

Čaká na vás veľa dobrého vína ako aj chutné regionálne špeciality.

Vstupné 15 eur na osobu. V cene je zahrnutá ochutnávka 8 vzoriek vín, záhryz vo forme regionálnych špecialít, prehliadka výrobných priestorov.

Počet miest je limitovaný. Rezervácie na info@movino.sk alebo na telefónnom čísle 0903 650 691.

Tešíme sa na vás!
18.11.2017 16:00
01
december
2017

Furmint Forum 2017

Veľkolepá ochutnávka vín z odrody furmint. Okrem slovenských vín, sa budú dať ochutnať Furminty z Maďarska a to nielen z Tokajskej oblasti. Svoje vína prídu osobne predstaviť vinári z najznámejších slovenských a maďarských vinárstiev. Z netokajských oblastí tu budú Furminty z Balatonu, Balkánu, či zo Slovenska z Belej. Celkovo vás čaká viac ako 100 vín od viac ako 30 vinárov, skvelá príležitosť lepšie spoznať vína tejto jedinečnej odrody. Program zahŕňa takisto odborné workshopy na tému história a súčasnosť odrody Furmint.
01.12.2017 17:00

EnoGastronomický večer

EnoGastronomický večer

Najlepšie butikové vinárstvo Žitavské vinice a hotel Kempinski River Park Bratislava, pripravili pre všetkých skutočných labužníkov výnimočný večer plný dokonalých vín a rafinovaných jedál. Na večeri sa zúčastnia zástupcovia tohto nepochybne exkluzívneho vinárstva a hostí prevedú históriou vinárstva, predstavia svoje vína ktoré prinášajú medaile z najvýznamnejších svetových súťaží a možno prezradia aj niektoré zo svojich tajomstiev.

Večerom prítomných hostí prevedie jeden zo spolumajiteľov vinárstva Žitavské vinice, Jozef Teplan.  Žitavské vinice sa stali známe vďaka prírodne sladkým vínam, ktoré sú ich doménou o roku 2008. O rok neskôr začali opatrne koketovať so suchými červenými vínami a po ich úspechu prišli na rad aj vína suché biele. Prvýkrát ich vyrobili v ročníku 2011, ktoré práve prichádzajú na trh a rýchlo si získali obdiv milovníkov exkluzívnych vín.

Zoznam vín a menu večere:

Dunaj 2011, Žitavské viniceRizling rýnsky 2011, suché
Pinot gris 2011, suché

Mušle sv. Jakuba, Rizoto zo zrna Amaranth, Daikon reďkovka, bisque

*****

Hetera 40, 2010

Kozí syr, Soufflé, hrušky, koreniny

*****

Frankovka modrá 31, 2009

Kačka, Repa, červený pomaranč, žerucha

Sorbet,  Uhorka a borovička

*****

Pinot noir 2011

Bravčové Iberico, Huby, brokolica, zrnková horčica

*****

Tramín červený 45, 2009

Čokoláda Valrhona, Čerešne, lieskové orechy, kirsch

*****

Executive Chef Bjoern Juhnke & Someliér Rastislav Šuták


Hotel Kempinski River Park Bratislava venuje pre jedného z vás pozvánku na večer so Žitavskými vinicami. Na adresu sutaz(zavináč)vinko.sk pošlite odpoveď na otázku, koľko zlatých medailí získali Žitavské vinice na minuloročnom AWC-Vienna. Nezabudnite uviesť svoje tel. číslo.