Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
09
jún
2018

Konference v rámci akce PIWI 2018

Seminář k PIWI odrůdám se koná jako samostatná akce v rámci akce PIWI 2018 a Hibernal fóra. Garantem akce je prof. Ing. Pavel Pavloušek, PhD.
09.06.2018 09:00
09
jún
2018

PIWI 2018 a Hibernal fórum

Pátý ročník mezinárodní soutěžní přehlídky vín z tzv. PIWI odrůd révy, která je spojena s Místní výstavou vín. Známé bílé PIWI odrůdy jsou Hibernal, Solaris, Johanniter, či Merzling. Známé červené PIWI odrůdy jsou Sevar, Laurot, Regent, či Cabernet Cortis. K ochutnání budou vína z celé České republiky i zahraničí. V letošním roce poprvé vzorky vín ze Švýcarska a Německa.
09.06.2018 13:00

Bitter Spritz & Bitter Spritz nealko

Bitter Spritz & Bitter Spritz nealko

Bitter je nealkoholická bylinková zmes z kvalitných, vysoko koncentrovaných výťažkov z byliniek a macerátov citrusových plodov. Spolu so sektom Hubert Grand Blanc vytvára v nápoji horkastú chuť, ktorú vyvážia nakrájané kúsky sladkého ovocia a svieža limetka. Nápoj sa výborne hodí k poobedňajšiemu opaľovaniu na balkóne aj na veľkolepé večierky. Ak máte chuť, tento drink si rovnako pripravíte aj v nealko verzii so sektom Hubert nealkoholický.

ObrázokIngrediencie:

Hubert Grand Blanc, polosuchý sekt (pre nealko verziu zvoľte Hubert nealkoholický)
3 cl MONIN bitter - pomer je možné meniť podľa potreby chuťovej intenzity
ovocie
plátky limety
kockový ľad, ktorým naplníme pohár, ideálne po vrch


Postup:

Pokrájanú limetku pridáme a mierne roztlačíme v širšom spritzovom alebo vínnom pohári typu burgundy. MONIN bitter a Hubert Grand Blanc (pre nealko verziu zvoľte Hubert nealkoholický sekt) postupne vmiešavame v pomere 5:1, prípadne podľa vlastnej chuti. Nakoniec pridávame lesné sezónne ovocie, najlepšie sladké – jahody, čučoriedky, mango alebo broskyňa.