Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
05
júl
2019

Požitavský festival vína

Prvý festival požitavských vín na jednom mieste.

Suché

сухо, seco, suché, tør, trocken, kuiv, ξηρός, dry, sec, secco, asciuttto, sausais, sausas, száraz, droog, wytrawne, seco, sec, suho, kuiva

Najviac 4 g.l-1 zvyškového cukru, alebo ak má obsah zvyškového cukru vyšší(najviac 9 g.l-1), avšak iba za predpokladu, že obsah kyselín vyjadrený ako kyselina vínna, nie je nižší viac ako o 2 gramy.
T.j. Víno s obsahom 9 g.l -1 cukru je suché, ak obsah kyselín je najmenej 7,0 g.l-1.

Perlivé

Víno s obsahom oxidu uhličitého, ktorého pretlak je menší ako 250 kPa. Oxid uhličitý môže pochádzať buď z fermentácie, ale taktiež môže byť aj exogénny.