Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
06
august
2019

AWC Vienna 2019

Najväčšia oficiálne uznaná súťaž na svete. Vinár Michael Edlmoser založil súťaž, ktorá sa stala jednou z najväčších a najdôležitejších súťaží na svete. Počet vzoriek sa pohybuje okolo 13.000 a počet zúčastnených vinárstiev dosahuje takmer 2.000.
28
november
2019

Novianska ochutnávka mladých vín 2019

6. ročník súťaže mladých vín regiónu Požitavie
31
december
2019

Víno roka - VínkoPRO 2019

VínkoPRO 2019 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2019.
Priebežné výsleky
Domov > Články > BLOG > 

Diskusia - Neverné víno?

Neverné víno?

Pred niekoľkými dňami sa mi ozval Roman Janoušek, vraj či môžem uverejniť jeden článok. Chcel ním reagovať na používanie termínu technologické vína, ktoré často odznievajú v článkoch o autentických vínach. Rozhodol som sa Romanovi poskytnúť priestor, pretože vyjasnenie si názorov pomôže jeden druhému porozumieť a navzájom sa rešpektovať.
6 príspevkov

Chríb
09.06.2017 09:48

Nekoro, ale predsa...
Nedá mi reagovať na článok a príspevky do diskusie. Rešpekt a pokora. To je základ práce vinohradníka a vinára. Bez toho to jednoducho nejde. Ale bič plieska na konci a tak vždy nakoniec rozhodne zákazník. On sa rozhodne, za čo utratí svoje peniaze.
A tak jednoduché merítko je predajnosť. Koľko vína vyrobí a aj predá jeden alebo druhý vinár. Aké získa ocenenia. Autentické vína boli nedávno prezentované v Bratislave. Tie slovenské nejako nenadchli. Ale držím im palce.
A na záver - aj výroba autentických vín má svoj technologický postup...

Zoffob
18.04.2016 13:10

Súhlasím s názorom, že vykrikovať do médií ktorý spôsob výroby vína je ten správny a ostatné sú nevhodné je hlúposť. Pretože tak ako neexistuje najlepšie víno, neexistuje ani najlepší spôsob ako ho vyrobiť. Na kvalitu konečného produktu pôsobí skutočne veľké množstvo faktorov od pôdy, teroáru, počasia, klimatického pásma, odrody, obrábania, kvality rezu, zberu, lisovania, odstopkovania, macerovania, fermentovania, atď. až po to, aký korok či fľaša sa použije. A vzhľadom k týmto všetkým okolnostiam musí sam vinár zvoliť ten najvhodnejší spôsob tak, aby v danom víne a danom roku zachytil všetky aspekty, ktoré mu náležia. Verím, len že ani na jednej strane sa vinár nezláka cestou jednoduchej bez-odporovej uniformnosti, ktorá zabíja skutočný charakter vína.

stefan
16.02.2016 12:43

Roman,výborná reakcia.Mozme mat rozne nazory,ale respekt a pokora by mali byt vo výbave kazdeho kto k tejto nasej otrocine pricuchol.....

Pijan
12.02.2016 08:47

No, neviem, neviem.
Pride mi to, akoby trafena hus zagagala...

Kostovkar
09.02.2016 17:04

Dobrý deň,
ak by som si mal vybrať medzi vínami p. Janouška a p. Sütő, jednoznačne vyhráva p. Sütő ...
De gustibus non est disputandum.

Beruska
09.02.2016 13:21

Vau, lepšie by som to nenapísala.....pravda, pravdúca.....